PADIŠPANJ

PADIŠPANJ

Padišpanj je tradicionalni kolač koji se sprema već generacijama. Sastoji se od samo tri sastojska: jaja, brašna i šećera.   Padišpanj je pjenast, pun okusa i mirisa, divan starinski kolač. Neobično ime se u principu lako prevodi. Kruh iz Španjolske – Pan di... read more >>
ARANCINI I LIMUNCINI

ARANCINI I LIMUNCINI

Kada ste u prilici nabaviti domaće limune i naranče, tada ih je šteta ne iskoristiti cijele. Jedan od najboljih načina za to je da ušećerite njihovu koricu.   Arancini (ušećerene korice naranče) i limuncini (ušećerene korice limuna) su poslastica koja je jako... read more >>
KROŠTULE

KROŠTULE

Kroštule su jedna od mojih najomiljenijih poslastica. Toliko ih volim da bi ih mogla jesti svaki dan, doslovno!  Otkad znam za sebe, za svaku prigodu su se radile i svaka kuća je imala svoj recept.     Prženo slatko tijesto, specifično zavinutog oblika, posuto šećerom... read more >>
VANIL KIFLICE

VANIL KIFLICE

Sigurna sam da ste svi čuli za vanil kiflice. Suhe keksiće od prhkog tijesta posute šećerom u prahu, one koji se tope u ustima. Ja ih jako volim i jedni su mi od omiljenih na listi suhih keksića, baš zbog te svoje mekanosti i rahlosti.       Kada sam prvi put radila... read more >>
BRZE FRITULE

BRZE FRITULE

Božićno jutro mi je jedno od najdražih. Bor i svjećice, otvaranje poklona, toplina doma i miris svježe pečenih fritula. Jel’ i kod vas tradicija da se rade fritule?     Nama bi ih uvijek radila baka. Radila bi one starinske, koje se dižu satima. Ponekad bi ih... read more >>
LINZERI

LINZERI

Linzeri su predivni, maleni, prhki keksići punjeni pekmezom. Mislim da ne postoji osoba koja nije čula za njih. Rade se u vrijeme Božića i sastavni su dio blagdanskog stola.   Osim za vrijeme blagdana, možete ih raditi u bilo koje doba godine. Za njihovu izradu će vam... read more >>