Dobrodošli na moj blog!

Moje ime je Nina i ljubav prema kuhanju me dovela do pisanja ovih stranica. Kuhanje je ono što me opušta, ispunjava i čini sretnom. Dopušta mi da budem kreativna, svoja. Još kada iz toga izađe nešto ukusno, to je moj hygge.

Majka sam djevojčice Kiare i dječaka Grge. Stvaranjem svog doma odlučila sam naše uspomene ispuniti tradicijom svoje i obitelji svoga supruga. Cijeli svoj život sam provela u Šibeniku, prelijepom malom gradu na obali. Dalmatinka sam od početka do kraja, a poznato je da hrana ima posebnu ulogu u našim životima. Sva naša druženja i obiteljska okupljanja odvijaju se oko stola punog dobre spize.

Otuda je nastala ideja za blogom. Prvo sam krenula prikupljati recepte svojih baka, isprobavati staro, dodavati novo. Krenula sam istraživati, čitati i sve više vremena provoditi u kuhinji. Inspirirali su me i još uvijek me inspiriraju ljudi koji me okružuju, putovanja i gradovi koji nose svoju gastronomsku raznolikost. Puno toga sam naučila i još uvijek učim. Sva ta jela i njihove priče nisam željela zadržati za sebe, odlučila sam ih podijeliti i s vama. Trudit ću se svaki recept opisati jednostavno, otkriti vam sve male tajne koje sam i ja naučila. Za to posebno hvala mojoj majci. Naučila me da nikada ne otvaram pećnicu dok se peče biskvit, da šalšu kuham na laganoj vatri i da u sve što radim dodam prstohvat ljubavi.

Ovaj blog je moje putovanje. Uistinu me raduje sve što će doći. Hvala vam od srca što ste i vi dio toga. Neka vam ove stranice dobro služe!