ZAPEČENE ŠPAROGE I HOLLANDAISE UMAK

ZAPEČENE ŠPAROGE I HOLLANDAISE UMAK

Volite li šparoge? Ako ste ljubitelj ovog specifičnog povrća onda će vam se svakako svidjeti recept. A jeste li ikada brali divlje šparoge? Kod nas u Dalmaciji je običaj ići u šparoge. U proljeće ih ima posvuda, uglavnom su samonikle i možete ih pronaći bilo gdje u... read more >>
TATARSKI BIFTEK

TATARSKI BIFTEK

Tatarki biftek je delicija koju sam zavoljela uz svog supruga. Ako ga niste probali dosada, svakako vam savjetujem da ga probate. Možda vam pomisao da jedete sirovo meso nije toliko primamljiva, ali moram vas razuvjeriti. Tatarski je mnogo više od komada sirovog mesa.... read more >>
NAMAZ OD BAKALARA

NAMAZ OD BAKALARA

Za Badnjak se kod nas tradicionalno jede bakalar. Uglavnom se sprema bianco ili na brdudet s krumpirom i/ili tjesteninom. Svake godine dosada je baka spremala obiteljski ručak i svoj poznati bakalar.   Ove godine je cijela obitelj bila kod nas, a jelovnik za... read more >>
DOMAĆA MAJONEZA

DOMAĆA MAJONEZA

Kako napraviti domaću majonezu i zašto ne uspijeva uvijek? Ne brinite, problem majoneze ćemo riješiti odmah! Otkrit ću vam trik kako ćete je napraviti, a da vam uvijek uspije. No, prije toga idemo razjasniti što to majonezu čini ovako divno kremastom. Majoneza se... read more >>
NAMAZ OD ČVARAKA

NAMAZ OD ČVARAKA

Ako volite čvarke, tada će vam ovaj namaz biti pravo otkriće. Moja baka je uvijek radila čvarke, mi ih zovemo žmare. Sjećam se da bi ih spremila u duboki plavi lonac, koji bi kasnije stavila na jednu komodu. Ja bi, kao dijete, svako malo odšetala do te komode i uzela... read more >>
NAMAZ OD SKUTE NA PREPEČENOM KRUHU S TOSTIRANIM VOĆEM

NAMAZ OD SKUTE NA PREPEČENOM KRUHU S TOSTIRANIM VOĆEM

Nedjelja ujutro mi je idealna za kasne doručke i dugo ispijanje kave. Tada se nigdje ne žurimo i stignemo uživati u zajedničkim trenutcima i doručku.   Prije nekoliko godina sam naišla na pojam grilanog voća i odlučila ga probati. Vodila sam se onom, ako ga jedemo... read more >>