LJETNA PAVLOVA

LJETNA PAVLOVA

S prvim danima ljeta radim Pavlovu. Ona mi je najdraži ljetni kolač. Iako je možete raditi bilo kada, meni je idealna za toplije dane.   Gnijezdo od bjelanjaka, tučeno vrhnje i svježe voće. Spoj kojem je teško odoljeti. Kod Pavlove je najvažnije da bjelanjke i šećer... read more >>
MINI BAKED ALASKE S JAGODAMA I MARSHMALLOWSIMA

MINI BAKED ALASKE S JAGODAMA I MARSHMALLOWSIMA

Baked Alaska je kolač ili torta rađena od sladoleda, biskvitne podloge i meringe. Ja sam ovaj puta radila mini baked Alaske koje su puno brže gotove od one gdje sami radite sladoled i meringu.   Podloga je divno čokoladna i pjenasta, krema je kao sladoled, od... read more >>
PASKA, TRADICIONALNI USKRSNI SLATKI KRUH

PASKA, TRADICIONALNI USKRSNI SLATKI KRUH

Paska je tradicionalni ukrajinski uskrsni kruh. Izgledom podsjeća na božićni panettone, a okusom na uskrsnu pogaču prepunu sušenog voća.   Ovaj slatki kruh ima sve što možete poželjeti. Mekan je, jako sočan, aromatičan te ispunjen slatkim notama voća. Na vrhu je... read more >>
LONG JOHN KRAFNE

LONG JOHN KRAFNE

Završila je veljača i karneval, ali krafne su i dalje moja omiljena pržena tijesta. Osim onih klasičnog oblika, možete ih raditi i duguljaste. Podsjećaju na eklere i zovu se Long John.   Uglavnom se pune pekmezom i tučenim vrhnjem, ali možete ih, baš kao i bilo koje... read more >>