NAJSLAĐI KEKSIĆI KOJI ŠUŠKAJU

NAJSLAĐI KEKSIĆI KOJI ŠUŠKAJU

Ovo su najslađi keksići koje sam ikada napravila. Toliko su lijepi da nam krase uskrsni stol. A osim toga i šuškaju kad ih protresete.   Cijeli keksići su jestivi i sastoje se od tijesta za moje omiljene shortbread kekse, smjese za izradu bombona (isomalt) i jestivih... read more >>
HOT CROSS BUNS ILI TOPLA USKRSNA PECIVA

HOT CROSS BUNS ILI TOPLA USKRSNA PECIVA

Hot cross buns su peciva koja se tradicionalno rade za vrijeme Uskrsa. Ova peciva su poznata po svom specifičnom izgledu, imaju znak križa te su prepuna suhog voća.   Hot cross buns peciva najčešće možete pronaći u Engleskoj ili Americi, iako su vremenom postala... read more >>
DOMAĆA USKRSNA POGAČA (PINCA)

DOMAĆA USKRSNA POGAČA (PINCA)

Kao malena sam obožavala gledati baku kako mijesi uskrsne pogače. Te slike su i mi i dalje jedne od najdražih uspomena iz djetinjstva. Starinska kužina, kredenca puna začina i aroma, stol prekriven brašnom i miris toplih peciva.   Dalmatinske žene, među njima i moje... read more >>
PJENASTE POGAČICE S KOMADIĆIMA ČOKOLADE

PJENASTE POGAČICE S KOMADIĆIMA ČOKOLADE

Pâte à choux ili hrustavo koje se kuha, a potom peče, jedno je od mojih omiljenih tijesta. Sigurna sam da ga znate po profiterolima ili princes krafnama.   Ovo tijesto je poznato po svojoj hrskavosti i nježnosti, a pogačice od njega su jednostavno predivne. Cijele su... read more >>
ČOKOLADNI SABLE KEKSIĆI

ČOKOLADNI SABLE KEKSIĆI

Čokoladne keksiće ne treba puno opisivati. Oni su jedna od najomiljenijih poslastica diljem svijeta. Kako i ne bi bili kad su toliko neodoljivi.   Iako postoji bezbroj vrsta keksića, ovi prhki su mi jedni od najdražih. Obožavam tu teksturu i okus koji se jednostavno... read more >>
PUDING OD KRUHA

PUDING OD KRUHA

Dogodi li vam se da vam ostane kruh koji se osušio i nije više mekan? Jedna od najboljih stvari koju možete napraviti s njim je ovaj puding.     Ako nikada niste jeli puding od kruha, sigurna sam da će vas oduševiti na prvu. Tostirani kruh, krema od vanilije,... read more >>