ORZOTTO S GLJIVAMA

ORZOTTO S GLJIVAMA

Orzotto je jelo poput risotta, samo što se ne radi s rižom već s ječmom. Jednostavno je za pripremu i može se kombinirati s različitim sastojcima poput povrća, mesa i sl.   Ječam je kao cjelovita žitarica iznimno hranjiv te se preporučuje u ishrani, razlog više da ga... read more >>
GöZLEME, TURSKE SLANE PALAČINKE

GöZLEME, TURSKE SLANE PALAČINKE

Gözleme su turske palačinke, odnosno flatbead koji se najčešće radi sa špinatom i feta sirom. Jednostavne su za pripremu i zaista jako ukusne. Ja ih ponekad punim s gljivama i špinatom ili sa zeljem. Bilo koja od ovih kombinacija je jako ukusna.     Tijesto za gözleme... read more >>
CEZAR SALATA

CEZAR SALATA

Sigurno ste čuli za Cezar salatu. Kombinacija salate, piletine, croutonsa, parmezana i umaka jedna je od najomiljenijih kombinacija na svijetu.   Ova salata za svoju popularnost može zahvaliti i lancima fast food restorana koji su je uvrstili u svoju ponudu.   Cezar... read more >>
TORTILJA ČIPS

TORTILJA ČIPS

Volite li tortilje? Ja ih spremam barem jednom tjedno, moja Kiara ih toliko obožava da ih koristi umjesto kruha za skoro pa sve.   Tortilja čips možete jednostavno napraviti od gotovih tortilja. Čips je gotov za nekoliko minuta i idealan je za sve dipove, namaze i... read more >>
QUICHE S GLJIVAMA I ŠPAROGAMA

QUICHE S GLJIVAMA I ŠPAROGAMA

Quiche je jelo koje možete poslužiti u bilo koje doba dana. Idealan je za doručak, brunch ili kasnu večeru. Možete ga servirati kao prilog ili glavno jelo, a varijanti je bezbroj.   Ako volite šparoge, ovaj quiche ćete obožavati. Prhko tijesto s kremastim nadjevom od... read more >>
DOMAĆI PLJUKANCI S KOZICAMA I RAJČICOM

DOMAĆI PLJUKANCI S KOZICAMA I RAJČICOM

Pljukanci su tradicionalna tjestenina koja ima svoj specifičan izgled. Radi se od brašna i vode, te je zaista preukusna.   Zbog svoje jednostavne pripreme i samo dva sastojka održala se kroz povijest kao jedna od omiljenih domaćih tjestenina.   Za njenu pripremu vam... read more >>