ZAPEČENE ŠPAROGE I HOLLANDAISE UMAK

ZAPEČENE ŠPAROGE I HOLLANDAISE UMAK

Volite li šparoge? Ako ste ljubitelj ovog specifičnog povrća onda će vam se svakako svidjeti recept. A jeste li ikada brali divlje šparoge? Kod nas u Dalmaciji je običaj ići u šparoge. U proljeće ih ima posvuda, uglavnom su samonikle i možete ih pronaći bilo gdje u... read more >>
ŠUNKA U KRUHU

ŠUNKA U KRUHU

Ne znam za vas, ali uskršnji doručak mi je postao nezamisliv bez šunke u kruhu. Moj suprug je, sigurna sam, najveći obožavatelj ovog jela. Zahvaljući njemu svi smo zavoljeli ovako pripremljenu šunku.     Dugo godina bi je samo kuhala i poslužila uz tvrdo kuhana jaja i... read more >>
LAZANJE

LAZANJE

Jedna od prvih asocijacija na Italiju su mi lazanje. I pašta. Mnogo pašte u svim mogućim oblicima. Ako niste znali, obožavam talijansku kuhinju i ono što ona predstavlja.     Obitelj za velikim kamenim stolom ispod masline, djeca trče oko kuhinjskog stola punog brašna... read more >>
JEDNOSTAVNA JUHA OD POLUBIŽA

JEDNOSTAVNA JUHA OD POLUBIŽA

Ova jednostavna juha od polubiža se jako dugo sprema u mojoj obitelji. Kuhale su je moja baka i mama i svima nam je bila jedna od dražih juha.     Ovo je ujedno i jedno od mojih prvih jela koje sam naučila spremati. Vjerujte mi, jako je jednostavno! Ono što mi je... read more >>
SALTED CARAMEL POPCORN (SLANE KARAMEL KOKICE)

SALTED CARAMEL POPCORN (SLANE KARAMEL KOKICE)

Volite li kokice? One su jedan od mojih najdražih comfort food snackova ikada! A umočene u karamel su priča sama za sebe. Dimenzija kokica poprima potpuno novu priču i ja im ne mogu odoljeti, ali i nitko tko ih proba.     Ako se spremate za kućno druženje s... read more >>
ARAMBAŠIĆI

ARAMBAŠIĆI

Arambašići su jelo koje je u našu obitelj donijela moja baka Sonja. Baka je bila rodom iz Drniša, a arambašići su tradicionalno jelo toga kraja. Smatra se da su dobili ime po harambašama, vođama alkara. Naime, arambašići se slažu u lonac za kuhanje jedan do drugog,... read more >>