CHEESE KOCKE BEZ PEČENJA S BIJELOM ČOKOLADOM

CHEESE KOCKE BEZ PEČENJA S BIJELOM ČOKOLADOM

Cheesecake je jedan od najomiljenijih kolača diljem svijeta. No, ne moramo ga uvijek raditi kao tortu. Cheese kocke možete servirati kao kolačiće na pladnju, ukrasiti ih karamelom i voćem ili poslužiti same.   Priprema je zaista jednostavna i cijeli kolač je gotov za... read more >>
KOLAČ OD VANILIJE S GLAZUROM OD ŠEĆERA, JOGURTA I MALINE

KOLAČ OD VANILIJE S GLAZUROM OD ŠEĆERA, JOGURTA I MALINE

Ovaj kolač spada u one bezvremenske kolače koje radim često. Biskvit vam može poslužiti za torte, možete ga raditi pravokutnog ili u kalupu za kruh. Kolač od vanilije je mekan i nježan te je idealan za sve voćne kombinacije. Možete nadodati i komadiće čokolade ili dio... read more >>
KOLAČ OD BRESKVI I SKUTE

KOLAČ OD BRESKVI I SKUTE

Jednostavan kolač u kojem glavnu ulogu imaju domaća skuta i breskve je neizostavan dio svakog ljetnog stola.   Baza kolača je biskvit s jajima i brašnom koji je obogaćen koricom agruma, dok glavnu ulogu ima kravlja skuta. Kolač možete raditi i s riccotom. Ulje možete... read more >>
MINI CEREAL PALAČINKE

MINI CEREAL PALAČINKE

Ovo su najslađe palačinke na svijetu. Šta ne? Cereal palačinke ili palačinke kao žitarice idealne su za doručke ili neki popodnevni snack.   Toliko su slatke da ih jednostano ne možete ne probati. Možete ih raditi i posluživati s čim god poželite, kao i klasične.  ... read more >>
TRES LECHES

TRES LECHES

Tres Leches je kolač koji dolazi iz Latinske Amerike, divno je pjenast, poslužuje se hladan te je ispunjen mlijekom. Na Španjolskom tres leches znači tri mlijeka, jer se kolač polijeva kombinacijom tri mlijeka (obično, evaporirano i kondenzirano). Biskvit je spužvast... read more >>
KOLAČ OD JAGODA PO RECEPTU MARY BERRY

KOLAČ OD JAGODA PO RECEPTU MARY BERRY

Ovo je jedan od onih kolača koje radite za kišne vikende, neka nenadana druženja ili kasne doručke.   Kolač je iz Mary Berry-ne kuharice Mary Berry’s Baking Bible te se zove Strawberry Dessert Cake. Jedina razlika je što ga ja pečem manje nego što piše u... read more >>