OMJER SVJEŽEG I SUHOG KVASCA

OMJER SVJEŽEG I SUHOG KVASCA

Omjer svježeg i suhog kvasca je 3:1, odnosno za 30 g svježeg kvasca vam treba 10 g suhog kvasca.    Kocka svježeg kvasca iznosi 42 grama, vrećica suhog kvasca 7 grama (u prosjeku). To bi značilo da vam za jednu kocku svježeg kvasca trebaju dvije vrećice suhog kvasca... read more >>
MARSHMALLOW DUHOVI

MARSHMALLOW DUHOVI

Marshmallowsi su mi oduvijek bili prezanimljivi. Maleni, pjenasti bomboni zbog kojih bih svako malo išla u Muller. No, koliko god mi se sviđali, nikad ih nisam radila, do sada. Nisam ni znala od čega se sastoje, mislila sam da su nekako komplicirani. Uvijek sam... read more >>
PASTA PRALINE (PASTA OD LJEŠNJAKA)

PASTA PRALINE (PASTA OD LJEŠNJAKA)

Pasta praline ili pasta od lješnjaka je predivna, aromatična pasta koju možete koristiti zasebno ili je umiješati u kreme. Ova pasta je neizostavni sastojak mnogih slastica, poput Paris Bresta i sl.     Iako vam može djelovati komplicirano, radi se o zaista... read more >>
POKLON STAKLENKA  ČOKOLADNI KEKSIĆI

POKLON STAKLENKA ČOKOLADNI KEKSIĆI

Tražite božićne poklone? Ova staklenka je zasigurno jedan od predivnijih homemade poklona. Osim toga, jako je jednostavna za pripremu i ne oduzima vam puno vremena. Idealno, zar ne?  Sigurna sam da ćete s ovim poklonom oduševiti baš svakoga.     Princip je jako... read more >>
MELASA OD ŠIPKA (SIRUP)

MELASA OD ŠIPKA (SIRUP)

Melasa od šipka se dobije reduciranjem soka šipka uz dodatak šećera i limunovog soka. Sam proces izrade iziskuje malo vremena, ali je rezultat zadivljujući.   Gusti sirup je prepun okusa i mirisa. Divne je tamno crvene boje, a jedna žličica ovog sirupa kao da sadrži... read more >>
SIRUP

SIRUP

Sirup je jedna od najjednostavnijih stvari koju možete napraviti, a može vam spasiti biskvit i tortu. Sirup se sastoji od mješavine vode i šećera u jednakim omjerima. Ja svoj uvijek imam u hladnjaku i koristim ga za razne stvari.   Jedna od osnovnih namjena sirupa je... read more >>