Jedan od razloga zbog kojeg posebno volim prosinac su predivne slastice koje se rade u ovo doba godine.

Miris toplog peciva i biskvita uz svjećice na jelki jedne su mi od najljepših uspomena iz djetinjstva.

Buche Chalet kućice imaju posebno mjesto na mom blagdnskom stolu. Radim ih skoro pa svake godine i uvijek se najviše svide gostima. Ono što ih čini posebnima je izgled male zimske kuće u koju se pretvore.

Neizmjerno mi je drago što ove godine Buche Chalet radim s Dolcela proizvodima.  Nikad je nisam napravila brže i jednostavnije, a jednako je ukusna i lijepa.

 

Ako vam djeluje komplicirano, zaista nije. Buche Chalet možete raditi umjesto torte, možete je kombinirati s raznim kremama, dodati komadiće sjeckanih orašastih plodova ili kandiranog voća.

 

JEDNOSTAVNA BUCHE CHALET KUĆICA

SASTOJCI

  • 2 kutije Dolcela Muffins čokolada
  • 2 jaja
  • 250 ml ulja
  • 300 ml mlijeka

KREMA

  • 1 kutija Dolcela Krema za kolače vanilija
  • 500 ml mlijeka
  • 180 g maslaca, sobne temperature
  • 150 g čokolade za kuhanje

ŠLAG KREMA

  • 1 paket Šlag kreme okus vanilija
  • 125 ml mlijeka

DODATNO

  • 18 piškota
  • ukrasi od keksića
  • šećer u prahu za posipanje

PRIPREMA

  1. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.
  2. Oba sadržaja vrećice za muffine pomiješajte s jajima, mlijekom i uljem te ih mikserom ili pjenjačom kratko izradite.
  3. Na lim obložen papirom za pečenje iskrenite smjesu, poravnajte te pecite oko 15 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
  4. Biskvit ohladite pa ga prerežite na 4 dijela tako da vam prvi dio bude najširi, drugi malo uži, treći još malo uži, a četvrti najuži – dužina im je jednaka.
  5. Za kremu mikserom izradite sadržaj vrećice za kremu s hladnim mlijekom pa dodajte maslac te izradite ponovo.
  6. Čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj, podijelite kremu na pola pa rastopljenu čokoladu umiješajte u polovicu kremu. Kremu od vanilije stavite u slastičarsku vrećicu.
  7. Na pladanj postavite najširi komad biskvita pa nanesite kremu. Sada postavite drugi biskvit pa kremu te na kraju treći biskvit, opet stavite kremu i sve preklopite s četvrtim, najužim biskvitom.
  8. Cijeli kolač premažite s kremom u koju ste umiješali čokoladu. Na vrh postavite piškote tako da napravite krov.
  9. U hladno mlijeko dodajte šlag kremu te mikserom izradite dok se ne stisne.
  10. Na vrh krova od piškota postavite šlag kremu.
  11. Na kraju stavite keksiće te pospite šećerom u prahu.