Jedan od razloga zbog kojeg posebno volim prosinac su predivne slastice koje se rade u ovo doba godine.
Miris toplog peciva i biskvita uz svjećice na jelki jedne su mi od najljepših uspomena iz djetinjstva.
Buche Chalet kućice imaju posebno mjesto na mom blagdnskom stolu. Radim ih skoro pa svake godine i uvijek se najviše svide gostima. Ono što ih čini posebnima je izgled male zimske kuće u koju se pretvore.
Neizmjerno mi je drago što ove godine Buche Chalet radim s Dolcela proizvodima. Nikad je nisam napravila brže i jednostavnije, a jednako je ukusna i lijepa.
Ako vam djeluje komplicirano, zaista nije. Buche Chalet možete raditi umjesto torte, možete je kombinirati s raznim kremama, dodati komadiće sjeckanih orašastih plodova ili kandiranog voća.
JEDNOSTAVNA BUCHE CHALET KUĆICA
SASTOJCI
- 2 kutije Dolcela Muffins čokolada
- 2 jaja
- 250 ml ulja
- 300 ml mlijeka
KREMA
- 1 kutija Dolcela Krema za kolače vanilija
- 500 ml mlijeka
- 180 g maslaca, sobne temperature
- 150 g čokolade za kuhanje
ŠLAG KREMA
- 1 paket Šlag kreme okus vanilija
- 125 ml mlijeka
DODATNO
- 18 piškota
- ukrasi od keksića
- šećer u prahu za posipanje
PRIPREMA
- Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.
- Oba sadržaja vrećice za muffine pomiješajte s jajima, mlijekom i uljem te ih mikserom ili pjenjačom kratko izradite.
- Na lim obložen papirom za pečenje iskrenite smjesu, poravnajte te pecite oko 15 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
- Biskvit ohladite pa ga prerežite na 4 dijela tako da vam prvi dio bude najširi, drugi malo uži, treći još malo uži, a četvrti najuži – dužina im je jednaka.
- Za kremu mikserom izradite sadržaj vrećice za kremu s hladnim mlijekom pa dodajte maslac te izradite ponovo.
- Čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj, podijelite kremu na pola pa rastopljenu čokoladu umiješajte u polovicu kremu. Kremu od vanilije stavite u slastičarsku vrećicu.
- Na pladanj postavite najširi komad biskvita pa nanesite kremu. Sada postavite drugi biskvit pa kremu te na kraju treći biskvit, opet stavite kremu i sve preklopite s četvrtim, najužim biskvitom.
- Cijeli kolač premažite s kremom u koju ste umiješali čokoladu. Na vrh postavite piškote tako da napravite krov.
- U hladno mlijeko dodajte šlag kremu te mikserom izradite dok se ne stisne.
- Na vrh krova od piškota postavite šlag kremu.
- Na kraju stavite keksiće te pospite šećerom u prahu.