Panna cotta ili nježna krema od mlijeka jedna je od najpoznatijih talijanskih slastica. Njena priprema može biti još jednostavnija i brža ako koristite Dolcela Panna cottu. Bez kuhanja, recept gotov za svega 5 minuta.

 

Idealan kad vam dolaze gosti ili kad se zaželite nečeg slatkog i kremastog. Ja sam panna cottu obogatila likerom od naranče. Preljev od malina i naranče su mi odlična kombinacija tako sam ih spojila i u ovoj nježnoj kombinaciji i dobila zaista preukusan recept u nekoliko minuta.

PANNA COTTA (BEZ KUHANJA) S PRELJEVOM OD MALINA I NARANČOM

SASTOJCI

  • 1 kutija Dolcela Panna Cotte s malina preljevom
  • 250 ml mlijeka
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 50 ml vode
  • 2 žličice likera od naranče
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 naranča

PRIPREMA

  1. Pripremite 4 posude. One posude iz kojih ćete panna cottu iskrenuti na tanjur navlažite prethodno vodom. Ako će vam panna cotta biti u posudama ili čašama tada ih ne trebate vlažiti.
  2. U posudu od električnog miksera ili običnu posudu ulijte mlijeko, vrhnje, liker od naranče, ekstrakt vanilije te sadržaj za panna cottu. Mikserom izradite smjesu, dovoljna je jedna minuta miksanja na srednjoj brzini. Sada naribajte pola korice naranče, promiješajte te panna cottu izlijte u pripremljene posude pa ih stavite u hladnjak na dva sata ili preko noći.
  3. Panna cottu izvadite iz posudice tako da ih okrenite na tanjurić, ako vam ne izlaze oštrim nožem lagano prođite rub pa potom okrenite.
  4. Sada pripremite preljev tako da u posudu ulijete 50 ml hladne vode te dodate mješavinu za preljev. Pjenjačom izradite oko minute.
  5. Prelijte preljevom vaše panna cotte. Naribajte ostatak korice od naranče, a ostatak ogulite i izrežite pa komade naranče postavite na panna cotte.
  6. Poslužite odmah.