TRES LECHES

TRES LECHES

Tres Leches je kolač koji dolazi iz Latinske Amerike, divno je pjenast, poslužuje se hladan te je ispunjen mlijekom. Na Španjolskom tres leches znači tri mlijeka, jer se kolač polijeva kombinacijom tri mlijeka (obično, evaporirano i kondenzirano). Biskvit je spužvast... read more >>
KOLAČ OD JAGODA PO RECEPTU MARY BERRY

KOLAČ OD JAGODA PO RECEPTU MARY BERRY

Ovo je jedan od onih kolača koje radite za kišne vikende, neka nenadana druženja ili kasne doručke.   Kolač je iz Mary Berry-ne kuharice Mary Berry’s Baking Bible te se zove Strawberry Dessert Cake. Jedina razlika je što ga ja pečem manje nego što piše u... read more >>
ČOKOLADNI KOLAČ OD TIKVICA

ČOKOLADNI KOLAČ OD TIKVICA

Dvostruko čokoladan, dvostruko ukusan. Ovaj čokoladni kolač je toliko sočan i mekan da vam uz nega neće trebati nikakva krema ili dodatak. Uz to, glavni sastojak su mu tikvice. Da, tikvice.   Ako se niste susretali s tikvicama u slasticama i tijestima znam da može... read more >>
PEREC LINZERI S PUNJENJEM OD SLANOG KARAMELA

PEREC LINZERI S PUNJENJEM OD SLANOG KARAMELA

Linzeri su jedni od najomiljenijih keksića na svijetu. Vjerujem da nema osobe koja ih barem jednom nije probala. Kupovni ili domaći, linzeri su keksići na koje ćete naići u većini trgovina, na štandovima s keksićima itd.   Ovi linzeri su otišli korak dalje te su... read more >>
TORTA OD VANILIJE I KUPINA

TORTA OD VANILIJE I KUPINA

Volite kupine? Mene podsjećaju na djetinjstvo, ljeto i kupine koje rastu na grmu uz plažu. Obožavala sam ih brati kao dijete, u biti, i dalje to radim. Kupine su mi oduvijek bile posebno lijepe.   Ova torta je zaista jednostavna, prava proljetna. Kad vam dolaze gosti... read more >>
ČIPKASTI KEKSI (LACE COOKIES)

ČIPKASTI KEKSI (LACE COOKIES)

Ovi čipkasti keksići su spoj keksića, hrskavih badema i karamela. Kao da ste spojili karamel bombone i kekse u jedno. Idealni su za slaganje u sendvič s nekim od namaza po želji. Možete koristiti tamnu čokoladu koju ste prethodno rastopili na pari ili bilo koji namaz... read more >>