Čokoladna torta s malinama je jedna od našim omiljenih. Pjenasti biskvit, pekmez od malina i krema od čokolade ovu će tortu učiniti pravom malom rapsodijom.

Ako nemate vremena za domaći pekmez od malina, koristiti kupovni koji najviše volite. A da bi torta bila još jednostavnija i brža, umjesto da izrađujete kremu, možete koristiti Dolcela Puding kremu od Čokolade baš poput mene. Za visoku tortu su vam dovoljne tri kutije proizvoda.

 

TORTA OD ČOKOLADE I MALINA S DOLCELA PUDING KREMOM

SASTOJCI

BISKVIT (4 biskvita promjera 18 cm)

  • 5 jaja
  • 230 g šećera
  • 180 ml ulja
  • 250 ml mlijeka
  • 190 g brašna
  • 40 g kakaa u prahu
  • 12 g Dolcela praška za pecivo (jedna vrećica)

KREMA

  • 3 pakiranja Dolcela Puding kreme od Čokolade
  • 1,5 l mlijeka
  • 200 g čokolade za kuhanje

DODATNO

  • 200 g pekmeza od malina
  • svježe maline za dekoraciju

PRIPREMA

BISKVIT

  1. Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva. Pripremite 4 okrugla kalupa promjera 18 cm. Svakom kalupu dno obložite papirom za pečenje, a rubove namastite.
  2. Jaja i šećer mikserom izradite. Dodajte ulje i mlijeko te kratko povežite. U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo pa ih dodajte mokrim sastojcima. smjesa će biti rijetka.
  3. Biskvit ravnomjerno rasporedite u kalupe te pecite 15-18 minuta, odnosno dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe suha.
  4. Biskvite nakon 10 minuta izvadite iz kalupa te ostavite na rešetki za hlađenje da se potpuno ohlade.

KREMA

  1. Za kremu prvo otopite čokoladu na pari ili u mikrovalnoj.
  2. U posudu dodajte 1,5 l hladnog mlijeka te sadržaj iz tri vrećice. Miksajte oko 3 minute, odnosno dok se krema ne zgusne. Sada dodajte otopljenu čokoladu te ponovo kratko izradite mikserom.
  3. Krema je spremna za korištenje.

SLAGANJE

  1. Na pladanj za torte ili tanjur stavite prvi biskvit, premažite pekmezom od malina pa stavite sloj čokoladne puding kreme. Sada stavite drugi biskvit te ponovo premažite pekmezom od malina i slojem čokoladne puding kreme. Stavite treći biskvit pa sve ponovite (sloj pekmeza i čokoladne puding kreme). Na kraju postavite četvrti biskvit i cijelu tortu premažite preostalom kremom. Ukrasite malinama te ohladite na tri sata ili preko noći.