DVOBOJNA DOMAĆA TJESTENINA U UMAKU OD MASLACA I LIMUNA

DVOBOJNA DOMAĆA TJESTENINA U UMAKU OD MASLACA I LIMUNA

Tjestenina je moje omiljeno jelo i razlog zašto sam zavoljela kuhanje. Kao malena bi se popela na prstiće kako bi mogla vidjeti svu čaroliju koja se odvijala na kuhinjskom stolu moje bake.   Malo brašna i koje jaje i tjestenina je spremna. Fascinantno kako od... read more >>
PASKA, TRADICIONALNI USKRSNI SLATKI KRUH

PASKA, TRADICIONALNI USKRSNI SLATKI KRUH

Paska je tradicionalni ukrajinski uskrsni kruh. Izgledom podsjeća na božićni panettone, a okusom na uskrsnu pogaču prepunu sušenog voća.   Ovaj slatki kruh ima sve što možete poželjeti. Mekan je, jako sočan, aromatičan te ispunjen slatkim notama voća. Na vrhu je... read more >>
LONG JOHN KRAFNE

LONG JOHN KRAFNE

Završila je veljača i karneval, ali krafne su i dalje moja omiljena pržena tijesta. Osim onih klasičnog oblika, možete ih raditi i duguljaste. Podsjećaju na eklere i zovu se Long John.   Uglavnom se pune pekmezom i tučenim vrhnjem, ali možete ih, baš kao i bilo koje... read more >>
TORTA ZA DVOJE ZA VALENTINOVO (BENTO TORTA)

TORTA ZA DVOJE ZA VALENTINOVO (BENTO TORTA)

Bento torte su najmanje i najslađe torte na svijetu. Potpuno su zavladale svijetom slastica, a kako i ne bi kad su toliko neodoljive. Idealne su za proslave “na brzinu” ili one malo intimnije, bez puno pompe i uzvanika. Ove tortice su idealne za dvoje ili... read more >>