DONUTS KRAFNE OD MJEŠAVINE ZA FRITULE

DONUTS KRAFNE OD MJEŠAVINE ZA FRITULE

Veljača je mjesec koji posebno volim radi fašnika i krafni koje ga svake godine obilježavaju. Ako niste znali, krafne su jedne od mojih omiljenih poslastica, a osim mene, Grgo ih obožava.   Ovaj put sam odlučila skratiti proces izrade i cijeli posao svesti na svega... read more >>
SHAG (ČUPAVA) TORTA

SHAG (ČUPAVA) TORTA

Jeste vidjeli ove čupave torte do sada? Ja je radim po prvi put, a Valentinovo mi se činilo kao prava prilika da je konačno i napravim.   Za biskvit sam koristila klasičan biskvit od vanilije kojem sam nadodala malo roze boje. Krema se sastoji od buttercreama i džema... read more >>
PANNA COTTA (BEZ KUHANJA) S PRELJEVOM OD MALINA I NARANČOM

PANNA COTTA (BEZ KUHANJA) S PRELJEVOM OD MALINA I NARANČOM

Panna cotta ili nježna krema od mlijeka jedna je od najpoznatijih talijanskih slastica. Njena priprema može biti još jednostavnija i brža ako koristite Dolcela Panna cottu. Bez kuhanja, recept gotov za svega 5 minuta.   Idealan kad vam dolaze gosti ili kad se zaželite... read more >>
ČOKOLADNA FERRERO TORTA

ČOKOLADNA FERRERO TORTA

Ulazak u Novu godinu valja proslaviti bogatom, čokoladnom tortom, baš poput ove Ferrero. Torta nadahnuta čokoladom, lješnjacima i kremom od mascarponea je zaista jednostavna i preukusna.   Za njenu izradu vam treba gotovi namaz od lješnjaka, poput Nutelle i mascarpone... read more >>
BRUDET OD KOZICA

BRUDET OD KOZICA

Ako tražite brzo jelo koje će odisati tradicijom i pritom biti preukusno, onda bi ovaj brzi brudet od kozica mogao biti idealna opcija. Možete koristiti cijele ili očišćene kozice te poslužiti uz palentu, pire krumpir ili rižu. Moja djeca najviše vole rižu pa je to... read more >>
TORTA BIJELI EGIPAT

TORTA BIJELI EGIPAT

Ako ste u potrazi za kremastom tortom tada je Bijeli Egipat idealan odabir. Biskvit od bjelanjaka i lješnjaka te krema od vanilije uz tučeni šlag i mascarpone su sasvim dovoljan razlog da ovoj torti ne odolite. Kako Grgo ne jede čokoladu, a krema od vanilije mu je... read more >>