BRUDET OD SUŠENOG MORSKOG PSA

BRUDET OD SUŠENOG MORSKOG PSA

Brudet je tradicionalno dalmatinsko jelo koje se može spremati od različite vrste riba. U ovo adventsko vrijeme najčešće se sprema bakalar. Brudet od bakalara je glavno jelo mnogim domovina na Badnjak. Ja ga spremam na način na koji ga je spremala moja baka, s... read more >>
FRANCUSKA SALATA

FRANCUSKA SALATA

Što su blagdani bez lampica, ukrašenog doma, hrane i obitelji na okupu? Kojem jelu se najviše veselite?   Ove godine je cijela obitelj kod mene na Božičnom ručku. Jedva im čekam servirati svoju francusku salatu. Radim je za Božić i za Novu godinu. Nekako mi blagdanski... read more >>
VEGE BURGERI

VEGE BURGERI

Volite li vege burgere? Pljeskavica u burgeru koja nije od mesa može zvučati nedovoljno ukusno, pogotovo ako ste navikli na sočne, mesne burgere. Moram vas razuvjerit!     Burgeri od povrća se mogu raditi na bezbroj načina, ovisno o tome što volite. Grah je uglavnom... read more >>
DOMAĆA TJESTENINA, OSAM RAZLIČITIH VRSTA

DOMAĆA TJESTENINA, OSAM RAZLIČITIH VRSTA

Domaća tjestenina je jedna od najboljih stvari koju možete sami napraviti. Ako volite mediteransku hranu i umake, onda je ona neizostavan dio vaše kuhinje.   Ja bi je mogla jesti svaki dan i nikada mi ne bi dosadila. Tjestenina je moj prvi odabir, uvijek.   Domaća... read more >>
PARMIGIANA

PARMIGIANA

Parmigiana je složenac od patliđana. Jelo je poteklo iz Italije, a svaka regija ga sprema na svoj način. Ipak, parmigiana sa Sicilije se smatra originalnim receptom. Ovo jelo možete poslužiti kao predjelo, samostalno jelo ili dodatak mesu. Za složenac vam treba... read more >>