Pljukanci su tradicionalna tjestenina koja ima svoj specifičan izgled. Radi se od brašna i vode, te je zaista preukusna. Zbog svoje jednostavne pripreme i samo dva sastojka održala se kroz povijest kao jedna od omiljenih domaćih tjestenina. Za njenu pripremu vam... read more >>
Ovi jednostavni trokutići su idealan snack kad vam navrati društvo. Možete ih poslužiti uz društvene igre, filmsku večer ili kao brzu i preukusnu večeru za ukućane. Trokutići se sastoje od gotovih kora za savijače, špinata i ricotta sira. Možete ih raditi u... read more >>
Domaći mlinci su mi jedno od najdražih priloga uz pečenje. Kako u Dalmaciji nisu uobičajeni, moje bake i mama ih nikada nisu spremale tako da sam ih prvi put probala na jednom obiteljskom ručku moje prijateljice. Tjestenina ima posebno mjesto u mom životu, s njom... read more >>
Miris domaće juhe s mrvicama ili taranom, odnosno domaćom tjesteninom za juhu mi je jedan od najljepših početaka obiteljskih ručkova. Nema ručka bez žlice. Rečenica je uz koju sam odrasla i koju mi je djed uvijek govorio kad sam odbijala jesti kuhani ručak, naročito... read more >>
U jesen posebno volim miris tople juhe. Pogotovo za vrijeme tmurnih, kišnih i hladnih dana poput današnjeg. Znate za onu izreku da ništa ne ugrije bolje od žlice tople, domaće juhe. Volite li bundevu? Ja je volim spremati na razne načine. Koristim je u slanim i... read more >>
Sigurna sam da svi imamo one dane kada ručak treba biti gotov za svega 15- ak minuta, kada jurimo kroz obaveze ili kada nam se jednostavno ne kuha. U takvim danima ja najčešće posežem za receptima s tjesteninom. To je ujedno i moja omiljena namirnica pa mi ni ne... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!