Ponekad je dovoljan maleni odmak od klasične pripreme kako bi oduševili goste ili ukućane i servirali prepoznatljive okuse na malo drugačiji način.

 

Crveni bodečnjak je oborita riba izrazito nježne i mekane teksture, te je idealan za filetiranje i serviranje uz razne salate. Ja sam ga umočila u tijesto od pive te kratko pržila. Ovako je riba ostala divno sočna s hrskavim vanjskim slojem tijesta.

 

Ako želite raditi tacose za društvo te bi ih poslužili kao finger food tada ih izrežite na manje krugove. To možete napraviti pomoću okruglog rezača ili ruba čaše. Ja tortilje premažem s maslinovim uljem i zapečem kratko, ali ovaj korak možete i preskočiti te servirati tortilje klasičnog oblika ili one koje niste zapekli.

 

Uz nadjev od Ledo Quinoa-e možete tacosima nadodati i drugo povrće po želji, salate, rotkvice i sl.

 

Ja sam riblje tacose servirala uz umak od vrhnja i jogurta, no vi možete poslužiti umak po vašoj želji.

 

 

 

RIBLJI TACOSI

SASTOJCI

ZA RIBU

ZA TACOSE

  • 1 paket tortilja po želji (oko 300 g)
  • 1 paket Ledo Quinoa mješavine (400 g)
  • 1 poriluk
  • 2 rajčice srednje veličine
  • sol, papar, dimljena slatka paprika
  • voda za podlijevanje (150 -200 ml)
  • maslinovo ulje

UMAK

  • 150 ml jogurta
  • 150 ml kiselog vrhnja
  • 2 žlice majoneze
  • 1 češanj češnjaka
  • peršin

 

PRIPREMA

RIBA

  1. Ledo Crvene Bodečnjake odmrznite pa filetima odstranite kožu.
  2. U posudu stavite brašno, sol i prašak za pecivo, promiješajte pjenjačom te uz stalno miješanje dolijevajte pivu.
  3. Filete bodečnjaka posušite pa izrežite na prutiće, na kraju posolite.
  4. U srednje velikoj tavi zagrijte ulje, pripremljenu ribu uronite u smjesu te pržite dok ne postignete lijepu rumenu boju, oko 2 minute sa svake strane.
  5. Gotove prutiće prebacite na kuhinjski ručnik kako bi se ocijedio višak masnoće.

TACOSI

  1. Tortilje izrežite na manje krugove koristeći kalup za tijesto ili rub čaše. Svaki tortilju premažite maslinovim uljem te je kratko zapecite u pećnici prethodno ugrijanoj na 180 stupnjeva, oko 4 minute.
  2. Za to vrijeme izrežite poriluk na kolutove, rajčicu operite i izrežite na kockice.
  3. Sada na malo maslinovog ulja prodinstajte poriluk. Dodajte mu rajčicu te Ledo Quinoa mješavinu (zaleđenu). Podlijte s malo vode te kuhajte 15-ak minuta. Začinite sa soli, paprom i dimljenom paprikom.
  4. Na zapečenu tortilju postavite pripremljen nadjev od Ledo Quinoa mješavine te na vrh prženu ribu.
  5. Posložite na pladanj uz umak.

UMAK

  1. Jogurt, vrhnje i majonezu izradite pjenjačom. Dodajte usitnjen češnjak i peršin.
  2. Umak možete odmah poslužiti. Držite ga u hladnjaku te potrošite unutar 3 dana.

 

Dobar tek!

 

*Recept je nastao u suradnji s Ledo-m.