COQ AU VIN ILI PIJETAO U CRNOM VINU

COQ AU VIN ILI PIJETAO U CRNOM VINU

Ovaj tjedan smo u suradnji s Europe Direct-om Šibensko-kninske županije posvetili europskim okusima povodom obilježavanja Dana Europe. Svaki dan donosimo jedan novi okus iz druge EU zemlje. Četvrti dan Europskog tjedna nastavljamo s Francuskom i njihovim poznatim Coq... read more >>
PAELLA

PAELLA

Ovaj tjedan u suradnji s Europe Direct-om Šibensko-kninske županije posvetili smo europskim okusima povodom obilježavanja Dana Europe. Svaki dan donosimo jedan novi okus iz druge EU zemlje. Treći dan Europskog tjedna nastavljamo sa Španjolskom i Paellom.   Paella je... read more >>
CAPRESE JUHA

CAPRESE JUHA

Ovaj tjedan smo u suradnji s Europe Direct-om Šibensko-kninske županije posvetili europskim okusima povodom obilježavanja Dana Europe. Svaki dan donosimo jedan novi okus iz druge EU zemlje. Drugi dan Europskog tjedna započinjemo s Italijom i Caprese juhom.   Caprese... read more >>
DOMAĆI SPAGHETTI U KREMASTOM UMAKU OD KOZICA

DOMAĆI SPAGHETTI U KREMASTOM UMAKU OD KOZICA

Domaća tjestenina je moja omiljena hrana. Biram je uvijek i mogla bi je jesti svih 7 dana u tjednu. Ona je moj najdraži comfort food, podsjeća me na baku i djetinjstvo u Dalmaciji. Jednostavno je obožavam.   Uz tjesteninu možete poslužiti sve, od pesta, umaka, šalši i... read more >>
SALATA S PEČENIM BRESKVAMA

SALATA S PEČENIM BRESKVAMA

Salata s pečenim breskvama, pršutom i burratom je idealna ljetna salata. Ja je radim već nekoliko dana za redom i jednostavno je obožavam.   Rukolu možete zamijeniti bilo kojom salatom, te možete nadodati sve što volite. Masline idu divno uz ovu kombinaciju kao i... read more >>
WONTONS, KINESKI SAVITCI PUNJENI SIROM

WONTONS, KINESKI SAVITCI PUNJENI SIROM

Wontons su kineski jastučići od tijesta punjeni nadjevom. U početku se nisu razlikovali od dumplingsa ali su su s vremenom postala dva različita jela. Wotonsi imaju manje nadjeva te se tijesto drugačije mota. Najčešće se nadjevaju mesom, škampima ili sirnim namazom sa... read more >>