QUICHE S GLJIVAMA I ŠPAROGAMA

QUICHE S GLJIVAMA I ŠPAROGAMA

Quiche je jelo koje možete poslužiti u bilo koje doba dana. Idealan je za doručak, brunch ili kasnu večeru. Možete ga servirati kao prilog ili glavno jelo, a varijanti je bezbroj.   Ako volite šparoge, ovaj quiche ćete obožavati. Prhko tijesto s kremastim nadjevom od... read more >>
DOMAĆI PLJUKANCI S KOZICAMA I RAJČICOM

DOMAĆI PLJUKANCI S KOZICAMA I RAJČICOM

Pljukanci su tradicionalna tjestenina koja ima svoj specifičan izgled. Radi se od brašna i vode, te je zaista preukusna.   Zbog svoje jednostavne pripreme i samo dva sastojka održala se kroz povijest kao jedna od omiljenih domaćih tjestenina.   Za njenu pripremu vam... read more >>
TROKUTIĆI SA ŠPINATOM I RICOTTOM

TROKUTIĆI SA ŠPINATOM I RICOTTOM

Ovi jednostavni trokutići su idealan snack kad vam navrati društvo. Možete ih poslužiti uz društvene igre, filmsku večer ili kao brzu i preukusnu večeru za ukućane.   Trokutići se sastoje od gotovih kora za savijače, špinata i ricotta sira. Možete ih raditi u... read more >>
DOMAĆI MLINCI

DOMAĆI MLINCI

Domaći mlinci su mi jedno od najdražih priloga uz pečenje. Kako u Dalmaciji nisu uobičajeni, moje bake i mama ih nikada nisu spremale tako da sam ih prvi put probala na jednom obiteljskom ručku moje prijateljice.     Tjestenina ima posebno mjesto u mom životu, s njom... read more >>
MRVICE- TARANA, TIJESTO ZA JUHU

MRVICE- TARANA, TIJESTO ZA JUHU

Miris domaće juhe s mrvicama ili taranom, odnosno domaćom tjesteninom za juhu mi je jedan od najljepših početaka obiteljskih ručkova.   Nema ručka bez žlice. Rečenica je uz koju sam odrasla i koju mi je djed uvijek govorio kad sam odbijala jesti kuhani ručak, naročito... read more >>
JUHA OD PEČENE BUNDEVE

JUHA OD PEČENE BUNDEVE

U jesen posebno volim miris tople juhe. Pogotovo za vrijeme tmurnih, kišnih i hladnih dana poput današnjeg.  Znate za onu izreku da ništa ne ugrije bolje od žlice tople, domaće juhe.     Volite li bundevu? Ja je volim spremati na razne načine. Koristim je u slanim i... read more >>