Kada vam ostane piletine od pečenja ili imate višak kuhane piletine od juhe, taquitosi su idealna opcija da od ostataka mesa napravite brz i ukusan obrok. Osim piletine, taquitose možete raditi s bilo kojom vrstom mesa.

 

Taquitosi su Španjolsko jelo koje se sastoji od začinjenog mesa zarolanog u tortilju te isprženog ili ispečenog u pećnici. Taquitose možete poslužiti uz guacamole umak ili bilo koji drugi.

 

Kako moji taquitosi sadrže tabasco ja sam se odlučila za umak na bazi jogurta. Vi tabasco možete zamijeniti bilo kojom mješavinom začina. Taquitose poslužite uz salatu i neki od hladnih napitaka.

 

Jelo je brzo gotovo, ne oduzima puno vremena te je jednostavno za pripremu.

Taquitosi su idealni za druženja, kao snack ili glavno jelo.

 

 

JEDNOSTAVNI TAQUITOS S PILETINOM

SASTOJCI
  • 12 kom tortilja (pšenične ili kukuruzne)
  • 350 g pilećih prsa (kuhana ili pečena)
  • 80 g naribanog cheddar sira ili po želji
  • 100 g sirnog namaza
  • nekoliko kapljica tabasca ili 1 žličica meksičkih začina
  • sol, papar

DODATNO

  • ulje za prženje
PRIPREMA
  1. Ako ne koristite već gotovu piletinu (kuhanu ili pečenu) tada pileća prsa posolite te ispecite na tavi.
  2. Ostavite ih na dasci da se malo prohlade te ih potom pomoću dvije vilice ili vilice i noža usitnite na što sitnije komade.
  3. Usitnjenoj piletini dodajte naribani cheddar sir, sirni namaz te tabasco ili mješavinu začina, sol i papar. Sve dobro promiješajte.
  4. Svaku tortilju premažite smjesom te zarolajte.
  5. Na tavi s debljim dnom na malo ulja složite tortilje tako da na dno tave stavite zarolani dio. Pržite na srednje jakoj vatri dok ne porumene, oko minute pa okrenite na drugu stranu i pržite također dok ne porumeni, ukupno oko 2 minute.
  6. Taquitose izvadite na papirnati ručnik te servirajte na pladnju uz umak po želji.