Salata s pečenim breskvama, pršutom i burratom je idealna ljetna salata. Ja je radim već nekoliko dana za redom i jednostavno je obožavam.
Rukolu možete zamijeniti bilo kojom salatom, te možete nadodati sve što volite. Masline idu divno uz ovu kombinaciju kao i kapari. Možete napraviti dresing po želji.
SALATA S PEČENIM BRESKVAMA
SASTOJCI
- 100 g rukole
- 3 breskve, zrelije
- 1 burrata
- 3 – 4 fete pršuta
- 10-ak kom oraha
- 6 – 7 kom kupina, po želji
- maslinovo ulje
- aceto balsamico, po želji
- sol, cvjetne pahuljice soli (ja koristim Maldon)
PRIPREMA
- Breskve operite i posušite, izrežite na polovine pa na četvrtine i osmine. Na grill tavi, na srednje jakoj vatri ih pržite oko 2 minute sa svake strane, odnosno dok ne omekšaju i ne primijetite da su dobile karakteristične tamne tragove od grill tave. Ako nemate grill tavu ovo napravite u klasičnoj tavi.
- U posudu stavite opranu i posušenu rukolu, fete pršuta, orahe i kupine. Burratu prepolovite pa postavite na salatu. Na kraju posložite tostirane breskve te sve pokapajte s maslinovim uljem i po želji acetom balsamicom.
- Na kraju pospite s cvjetnim pahuljicama soli.