Ovi brownies su jedni od najboljih browniesa koje sam imala prilike probati. Prepuni čokolade, sočni, s tostiranim orašastim plodovima, komadićima rastopljene čokolade i marshmallowsima. Kad spojite najsočnije browniese i dodate im sve ono što ima jedan Rocky road ili S’mores dobit ćete ove ultimativne S’mores browniese.
Ja sam koristila Dolcela Brownies double choco bez glutena, a uz ovu kutiju vam treba još svega nekoliko sastojaka i najfiniji browniesi su gotovi za svega 30-ak minuta. U pakiranju dobijete i papirnati kalup za pečenje tako da je nered nakon browniesa doslovno minimalan.
Ja sam koristila svijetlo smeđi šećer i kombinaciju lješnjaka, badema i pekan oraha, ali vi možete koristiti orašaste plodove po želji,
S’MORES BROWNIES S ORAŠASTIM PLODOVIMA I KOMADIĆIMA ČOKOLADE (BEZ GLUTENA)
SASTOJI
- 1 kutija Dolcela Brownies double choco bez glutena
- 3 jaja
- 200 g šećera (kristal ili smeđi)
- 150 g maslaca, sobne temperature
- 200 g orašastih plodova (lješnjaci, bademi, pekan orasi)
- 150 g mini marshmallowsa
PRIPREMA
- Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Složite papirnati kalup za pečenje prema uputi.
- Mješavinu uspite u posudu, dodajte jaja, šećer i maslac te sve zajedno pomiješajte koristeći pjenjaču ili mikser. Vrećicu s čokoladnim kapljicama ostavite po strani.
- Kada su se svi sastojci pomiješali smjesu prebacite u pripremljeni kalup. Poravnajte površinu pa pospite orašastim plodovima i komadićima čokolade koje ste dobili u kutiji sa smjesom.
- Pecite 30 minuta, izvadite, posložite marshmallowse po površini te vratite u pećnicu na još 5 minuta.
- S’mores brownies ostavite u kalupu da se ohlade do kraja pa ih režite na željene komade. Od ove količine ćete dobiti 24 manja browniesa ili 12 većih.