ČOKOLADNI REZANCI U KREMI OD VANILIJE

ČOKOLADNI REZANCI U KREMI OD VANILIJE

Čokoladni rezanci u kremi od vanilije. Sam naziv zvuči poprilično zanimljivo, ali desert je, vjerujte mi, još zanimljiviji. Tjestenina od čokolade je u izradi poprilično jednostavna. Radi se isto kao i klasična tjestenina ali ima dodatak kakaa. Kod ovako izrađene... read more >>
TART S VOĆEM I KREMOM OD VANILIJE

TART S VOĆEM I KREMOM OD VANILIJE

Prhko tijesto, namaz od voća i divno kremasta mousseline krema kombinacija su kojoj je teško odoljeti. U ljetnim danima voćni tartovi su mi jedan od omiljenih odabira. Radim ih u raznim oblicima i s voćem koje mi se nađe doma.   Možete ih raditi s namazom od voća,... read more >>
MOUSSE TORTA OD JAGODA S PRELJEVOM

MOUSSE TORTA OD JAGODA S PRELJEVOM

Proljeću i ljetu su posebno radujem zbog mirisnih jagoda. One su mi najdraže voće za izradu slastica. Osim što su lijepe bojom i izgledom, jako su ukusne,a  možete ih kombinirati na stotine načina.   Jedna od mojih omiljenih je mousse torta od jagoda. Nježan sponge... read more >>
SKRADINSKA TORTA

SKRADINSKA TORTA

Ovaj tjedan smo u suradnji s Europe Direct-om Šibensko-kninske županije posvetili europskim okusima povodom obilježavanja Dana Europe. Svaki dan donosimo jedan novi okus iz druge EU zemlje. Zadnji dan Europskog tjedna završavamo s Hrvatskom i mojom omiljenom... read more >>
KRATER KOLAČ

KRATER KOLAČ

Krater kolač sam nedavno otkrila i napravila ga za popodnevno druženje uz kavu. Spoj mekanog biskvita od čokolade uz kremu od pudinga te preljev od kiselog vrhnja ovaj kolač čine zaista posebnim.   Kolač nosi naziv krater jer puding upadne u biskvit kao i preljev od... read more >>
BROWNIES SA PODLOGOM OD PERECA I KARAMELOM

BROWNIES SA PODLOGOM OD PERECA I KARAMELOM

Jeste li za potpuno novu dimenziju browniesa? Slana podloga od pereca, čokoladni brownies i preko svega toga karamel. Svaki zalogaj ovih browniesa je pravi užitak.  I to onaj slatko slankasti. Ako niste ljubitelj takvih okusa, ovaj ćete svejedno voljeti. Ovi browniesi... read more >>