Ušećereni bademi su poslastica koja se, čini mi se, sprema od pamtivjeka. Jeste li ikada, listajući stare fotografije baka i djedova vidjeli na stolu ušećerene bademe? Kod nas je običaj poklanjati ih u raznim prigodama. Ako ste bili na dalmatinskom vjenčanju (vjerujem... read more >>
Što znate o brie siru? To je najpoznatiji Francuski sir i jedan od najvećih svjetskih sireva. Proizvodi se u pokrajini Seine-et-Marne. Karakterizira ga bijela, plemenita plijesan, jestiva kora i mekana, kremasta unutrašnjost. Brie sir se stoljećima proizvodi po... read more >>
Ako se dosada niste susreli s ovim džemom, zvučat će vam neobično. Zar ne? No, znate li da je rajčica voće? E, pa, zašto je onda ne spremiti u nekoj slatkoj varijanti. Ovaj džem je kombinacija slatke rajčice iza koje se razvijaju predivni začini, uz dozu čilija.... read more >>
Paradižot je starinska poslastica od jaja, šećera i mlijeka. Radile su ga naše mame i bake. Sigurno ste ga jeli u djetinjstvu. Paradižot je poznat diljem svijeta. Francuzi ga zovu les œufs à la neige (snježna jaja), a Englezi floating island (plutajući otoci). Ova... read more >>
Smokva je namirnica koje me u svakom smislu riječi potpuno fascinira. Nosi titulu kraljice voća iako je, u biti, smokva cvijet. Znate li da je stablo smokve bila prva biljka koju je čovjek uzgajao? Smokva se kao namirnica koristi nekoliko tisuća godina i još uvijek je... read more >>
Banana bread, odnosno kruh od banane je već dugi niz godina na popisu popularnih slatkih “kruhova”. Početkom 20.-og stoljeća se nalazio u skoro svakoj američkog kuharici, a danas je poznat širom svijeta. Njegova priprema vam neće oduzeti puno vremena,... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!
This error message is only visible to WordPress admins
Privatnost i Kolačići: Ova web-stranica koristi kolačiće. Nastavkom korištenja ove web-stranice prihvaćate korištenje kolačića.
Kako bi saznali više, uključujući kako kontrolirati kolačiće, pročitajte ovdje:
Politika kolačića