Volite li mekane i sočne kolače koje smiksate za tren? Sigurna sam da volite jednako kao i ja! Zato je ovaj kolač savršen odabir. Često ga biram kad se zaželim slatkog doručka i pripremim ga večer prije. Osim u klasičnom obliku iz padele, možete ga raditi i u obliku... read more >>
Padišpanj je tradicionalni kolač koji se sprema već generacijama. Sastoji se od samo tri sastojska: jaja, brašna i šećera. Padišpanj je pjenast, pun okusa i mirisa, divan starinski kolač. Neobično ime se u principu lako prevodi. Kruh iz Španjolske – Pan di... read more >>
Kada ste u prilici nabaviti domaće limune i naranče, tada ih je šteta ne iskoristiti cijele. Jedan od najboljih načina za to je da ušećerite njihovu koricu. Arancini (ušećerene korice naranče) i limuncini (ušećerene korice limuna) su poslastica koja je jako... read more >>
Kroštule su jedna od mojih najomiljenijih poslastica. Toliko ih volim da bi ih mogla jesti svaki dan, doslovno! Otkad znam za sebe, za svaku prigodu su se radile i svaka kuća je imala svoj recept. Prženo slatko tijesto, specifično zavinutog oblika, posuto šećerom... read more >>
Božićno jutro mi je jedno od najdražih. Bor i svjećice, otvaranje poklona, toplina doma i miris svježe pečenih fritula. Jel’ i kod vas tradicija da se rade fritule? Nama bi ih uvijek radila baka. Radila bi one starinske, koje se dižu satima. Ponekad bi ih... read more >>
Dolaze vam gosti ili ste jednostavno odlučili vikend provesti u miru ispod dekice uz dobru knjigu? A što kažete da zajedno napravimo punch? Kombinacija Somersby kruške, crnog čaja i predivnih začina će vas oboriti s nogu. Ovaj punch će biti glavna zvijezda svih... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!