CHEESECAKE S PRELJEVOM OD JAGODA I MEDA

CHEESECAKE S PRELJEVOM OD JAGODA I MEDA

Dolazak proljeća uvijek najavi kolače poput cheesecake-a. Jednostavne, lagane i kremaste teksture uvijek prve osvoje nepca. Ako uz to dodate voće, dobitna kombinacija je zagarantirana.   I, iako ima na tisuće različitih verzija cheesecake-a, kada govorimo o onom... read more >>
KOUIGN-AMANN

KOUIGN-AMANN

Kougn-amann je jedno od najdivnijih i najposebnijih tijesta koje ćete probati. Vjerujte mi, ovo je The tijesto.   Ovaj bretonski klasik u svom nazivu nosi dvije glavne komponente od kojih je napravljen, kouign na bretonskom znači kolač, dok amann znači maslac. Ako... read more >>
BATTENBERG KOLAČ

BATTENBERG KOLAČ

Battenberg kolač je jedan od engleskih klasika koji svojim izgledom podsjeća na šahovnicu. Kolač je rađen od mekanog i spužvastog biskvita u dvije boje. Radi se o istom biskvitu kojem je polovica obogačena ili jestivom bojom ili kakaom, kavomi sl.   Battenberg se... read more >>
PUDING OD OSTATAKA POGAČE (PINCE) S ENGLESKOM KREMOM

PUDING OD OSTATAKA POGAČE (PINCE) S ENGLESKOM KREMOM

Jedan od najboljih načina da iskoristite ostatke pogače (sirnice, pince) ili bilo kojeg drugog slatkog kruha je da ga pretvorite u neodoljivi puding. Ovo možete raditi s brioche pecivima, croissantima, mliječnim pecivima ili kruhom.   Ovako pripremljen puding možete... read more >>
ČOKOLADNI HOT CROSS BUNSI

ČOKOLADNI HOT CROSS BUNSI

Hot cross buns su jedna od najpoznatijih uskrsnih peciva i iako se tradicionalno vežu za Englesku i Ameriku, rade se diljem svijeta.   Obično su punjena suhim voćem od kojih glavnu ulogu imaju grožđice te premazuju toplom marmeladom i poslužuju za doručak.   Svoj... read more >>
PAVLOVA ROLADA

PAVLOVA ROLADA

Pavlova je jedna od onih bezvremenskih torti koje oduševe svaki put kad ih napravite. Ta prozračnost i snježno pahuljasti izgled je čine toliko lijepom i toliko posebnom da vjerujem da nema osobe koja za nju nije čula.   Kad god ugledam fotografije Pavlove zastanem.... read more >>