Coleslaw ili salata od kupusa jedna je od mojih najdražih salata. Često je pripremam uz mesna jela i burgere, a neizostavna mi je uz pulled pork.

 

Za njenu pripremu vam trebaju kupus i mrkva. Ja koristim ljubičasti i zeleni, tako salata dobije šarolikost boja.

 

Za još hrskaviji i osvježavajući okus dodajte pola jabuke. Jabuka će dati svježinu i hrskavi okus, ali neće dominirati okusom.

 

Dresing za coleslaw je na bazi majoneze. Ja ga razblažim s jogurtom, a možete koristiti i kiselo vrhnje, grčki jogurt, mlaćenicu i sl.

 

Med u dresingu daje taj slatkasti okus koji se savršeno uklapa, uz sve ostale okuse. Ako niste ljubitelj octa poput mene, tada ga zamijenite sokom limete ili limuna.

 

Otkad imam Kenwood Multi Pro Go sve povrće sjeckam u njemu, tako da je moja salata gotova za svega par minuta.

 

 

COLESLAW SALATA

SASTOJCI

  • pola glavice zelenog kupusa
  • pola glavice ljubičastog kupusa
  • 2-3 srednje mrkve
  • 1/2 jabuke, po želji

DRESING

  • 100 g majoneza
  • 150 g jogurta
  • 2 žlice jabučnog octa ili limete
  • 1 žlica dijon senfa
  • 1 žličica meda, po želji
  • sol
  • papar

PRIPREMA

  1. Polovicama kupusa izvadite jezgru pa ih prepolovite (na četvrtine). Kupus sitno narežite oštrim nožem ili rezačem, a ako imate Kenwood Multi Pro Go onda u njemu. Ogulite i naribajte mrkvu i jabuku.
  2. Možete koristiti ribež ili multipraktik s nastavkom za ribanje.
  3. Napravite preljev tako da u velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte nasjeckani kupus i naribane mrkvu i jabuku. U posebnoj zdjeli pomiješajte majonezu, jogurt, jabučni ocat, dijon senf, med, sol i papar. Začine prilagodite svom ukusu.
  4. Salati dodajte otprilike dvije trećine preljeva. Dobro pomiješajte. Po želji dodajte još preljeva za kremastiju salatu.
  5. Poslužite odmah ili ohladite u hladnjaku.