Ako tražite brzo jelo koje će odisati tradicijom i pritom biti preukusno, onda bi ovaj brzi brudet od kozica mogao biti idealna opcija.

Možete koristiti cijele ili očišćene kozice te poslužiti uz palentu, pire krumpir ili rižu. Moja djeca najviše vole rižu pa je to najčešće naš prilog uz ovako divna i bogata jela.

 

Osim kozica, za dobar brudet vam trebaju luk, kvalitetno bijelo vino, pelate i maslinovo ulje. Ja volim dodati i češnjak kao i peršin, a twist jelu daju kapare koje su se savršeno uklopile.

 

Sve sastojke sam pronašla u @spar supermarketu te sam koristila S-BUDGET očišćene i brzo zaleđene kozice.

SASTOJCI

  • maslinovo ulje
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice sjeckanog svježeg peršina
  • 125 ml bijelog vina
  • 500 g S-BUDGET pasirane rajčice
  • sol, papar
  • 500 g S-BUDGET očišćenih kozica (brzo smrznute) – 2 paketa
  • 2 žličice S-BUDGET kapara

DODATNO

  • SPAR riža dugog zrna (3 vrećice)

PRIPREMA

  1. U dubljoj tavi na malo maslinovog ulja dinstajte usitnjen luk. Kad je luk omekšao dodajte ocijeđene kozice te kratko pirjajte.
  2. Kozice podlijte bijelim vinom te začinite.
  3. Sada ulijte 500 ml pasirane rajčice te kuhajte 10-min na laganoj vatri. Na kraju dodajte kapare.
  4. Za to vrijeme u loncu s posoljenom vodom stavite tri vrećice riže (u kutiji se nalazi 4 vrećice) te kuhajte oko 12-13 minuta.
  5. Izvadite vrećice iz kipuće vode, neka se procijede pa potom izrežite vrh vrećice i ružu prebacite na tanjur.
  6. Kad je brudet skuhan izvadite ga na tanjure s rižom i poslužite toplo.