UŠEĆERENI BADEMI

UŠEĆERENI BADEMI

Ušećereni bademi su poslastica koja se, čini mi se, sprema od pamtivjeka. Jeste li ikada, listajući stare fotografije baka i djedova vidjeli na stolu ušećerene bademe? Kod nas je običaj poklanjati ih u raznim prigodama. Ako ste bili na dalmatinskom vjenčanju (vjerujem... read more >>
ZAPEČENI BRIE SIR SA SMOKVAMA

ZAPEČENI BRIE SIR SA SMOKVAMA

Što znate o brie siru? To je najpoznatiji Francuski sir i jedan od najvećih svjetskih sireva. Proizvodi se u pokrajini Seine-et-Marne. Karakterizira ga bijela, plemenita plijesan, jestiva kora i mekana, kremasta unutrašnjost.   Brie sir se stoljećima proizvodi po... read more >>
DŽEM OD RAJČICA

DŽEM OD RAJČICA

Ako se dosada niste susreli s ovim džemom, zvučat će vam neobično. Zar ne? No, znate li da je rajčica voće? E, pa, zašto je onda ne spremiti u nekoj slatkoj varijanti.   Ovaj džem je kombinacija slatke rajčice iza koje se razvijaju predivni začini, uz dozu čilija.... read more >>
PARADIŽOT S KREMOM OD VANILIJE I ČOKOLADE

PARADIŽOT S KREMOM OD VANILIJE I ČOKOLADE

Paradižot je starinska poslastica od jaja, šećera i mlijeka. Radile su ga naše mame i bake. Sigurno ste ga jeli u djetinjstvu. Paradižot je poznat diljem svijeta. Francuzi ga zovu les œufs à la neige (snježna jaja), a Englezi floating island (plutajući otoci).   Ova... read more >>
RAW (SIROVA) TORTA OD LIMETE I KIVIJA

RAW (SIROVA) TORTA OD LIMETE I KIVIJA

Raw torte me uvijek i iznova obore s nogu. Kombinacija mirisa, boja i okusa je potpuna eksplozija ljeta u ustima. Lijepe su, zdrave su, jednostavne i osvježavajuće. Ove torte su gluten free, sirove su, spadaju i pod veganski izbor prehrane… Zar vam treba još... read more >>
TART SA ZAPEČENIM SMOKVAMA, MASCARPONE-OM I MEDOM

TART SA ZAPEČENIM SMOKVAMA, MASCARPONE-OM I MEDOM

Smokva je namirnica koje me u svakom smislu riječi potpuno fascinira. Nosi titulu kraljice voća iako je, u biti, smokva cvijet. Znate li da je stablo smokve bila prva biljka koju je čovjek uzgajao? Smokva se kao namirnica koristi nekoliko tisuća godina i još uvijek je... read more >>