DULCE DE LECHE (MLIJEČNI KARAMEL)

DULCE DE LECHE (MLIJEČNI KARAMEL)

Dulce de leche ili slatki namaz od mlijeka i šećera jedan je od najpoznatijih južnoameričkih slatkih namaza. Sam naziv dulce de leche (čitaj dulse de leče) na španjolskom znači slatko od mlijeka.   Za njegovu pripremu možete koristiti kondezirano mlijeko i od njega... read more >>
NAJBOLJA ČOKOLADNA TORTA BEZ BRAŠNA

NAJBOLJA ČOKOLADNA TORTA BEZ BRAŠNA

Ova čokoladna torta mi ima posebno mjesto među tortama. Vjerujem da je toliko volim upravo zbog svega što ona je. Jednostvna je, lijepa, sastoji se od svega nekoliko sastojaka i puna je čokolade. I taj divan kakao. Sve mi je po guštu!   Torta se radi iz samo tri... read more >>
KOLAČ OD LIMUNA (LEMON LOAF CAKE)

KOLAČ OD LIMUNA (LEMON LOAF CAKE)

Kolač od limuna je pravi klasik među kolačima. Peče se u kalupu od kruha zbog čega se i naziva lemon loaf cake ili kolač u obliku štruce. Ovaj kolač je jednostavan za pripremu i divno ide uz popodnevna druženja, kavu ili čaj.   Kod kolača od limuna mi je najvažnije da... read more >>
CHOCO CHIP KEKSIĆI

CHOCO CHIP KEKSIĆI

Mislim da ne postoji recept koji sam više puta testirala od ovoga. Choco chip keksići su mi oduvijek bili sinonim za kekse. Za ove kekse postoji bezbroj sličnih recepata i toliko su omiljeni da vjerujem da su ih svi barem jednom probali napraviti.   Kakve choco chip... read more >>
SOMERSBY CIDER CRULLERS

SOMERSBY CIDER CRULLERS

Ako se pitate što su to crullersi, biti će vam odmah jasnije ako poznajete churrose. Razlika je u samom obliku i načinu na koji se prže. Crullersi su okrugli poput prstena dok su churrosi ravni poput štapića.     Crullersi su, kao i churrosi rađeni od predivnog choux... read more >>
SOURDOUGH KRAFNE

SOURDOUGH KRAFNE

Ovo su definitivno najbolje krafne koje sam probala. Mekane su, prozračne, a opet prepune okusa. Nisu šuplje, ali imaju divno rupičasto tijesto zahvaljujući starteru i fermentaciji.   Dugo vremena sam bila u potrazi za krafnama s bogatim tijestom, a da su opet... read more >>