MRAMORNI KOLAČ

MRAMORNI KOLAČ

Postoje ti klasici koje ne treba previše opisivati. To su kolači iz djetinjstva. Kolači koje možete pronaći u skoro svakoj kuharici, maminim starim bilježnicama ili na policama trgovina. Kolači za koje svi znaju.     Mramorni kolač je definitivno jedan od njih. Za... read more >>
TORTA OD MEDA S KANDIRANIM ORASIMA I SMOKVAMA

TORTA OD MEDA S KANDIRANIM ORASIMA I SMOKVAMA

Jesen se polako približava, a ja sam toliko sretna zbog toga. Ovaj rujan mi i miriše posebno lijepo. Miriše mi po lišću, pokojoj kiši, orasima i medu. I jedva čekam da zahladi i da potpuno prevaldaju zimski tonovi, arome i okusi.     Nakon dugog toplog ljeta započeli... read more >>
KREMA CATALANA TART

KREMA CATALANA TART

Tartovi volim na poseban način. Uvijek ih biram u slastičarnama, prije torti ili drugih poslastica. Tanko prhko tijesto i nadjev od voća, čokolade, karamela ili neke fine kreme. Odmah poželim komad!     Tijesto za tart se sastoji od brašna, šećera, maslaca i jaja.... read more >>
VELIKI CHOCO CHIP KEKS IZ TAVE

VELIKI CHOCO CHIP KEKS IZ TAVE

Jedan veliki keks, poslužen kao feta torte, uz kuglicu sladoleda. Ja kažem MOŽE! Ma, čak ga ne trebate ni kidati i vaditi iz tave. Možete ga jesti žlicom odmah iz nje. Ja opet kažem MOŽE!   Volim “kako god” kombinacije, a choco chip keks mi je idealan za... read more >>
NEPEČENI TART OD ČOKOLADE I SLANOG KARAMELA

NEPEČENI TART OD ČOKOLADE I SLANOG KARAMELA

Nepečeni tart mi je uvijek dobra ideja, pogotovo ljeti. Iako moram priznati da ja obožavam peći (otuda i naziv bloga – bake me). No, ljeti mi ponekad bude teško paliti pećnicu. Vjerujem da je tako i vama.   Uostalom, tart koji se ne peče je puno brže spreman za... read more >>
LEDENA KAVA SA SVJEŽOM MENTOM

LEDENA KAVA SA SVJEŽOM MENTOM

Prije nekoliko dana sam na Food Network-u gledala Girl Meets Farm u kojoj Molly Yeh priprema brunch za svoje prijateljice. Između ostalog spremila je i ledenu kavu s dodatkom svježe mente.   Kako sam sve sastojke imala doma, a kombinacija mi je djelovala dosta... read more >>