Tartovi volim na poseban način. Uvijek ih biram u slastičarnama, prije torti ili drugih poslastica. Tanko prhko tijesto i nadjev od voća, čokolade, karamela ili neke fine kreme. Odmah poželim komad! Tijesto za tart se sastoji od brašna, šećera, maslaca i jaja.... read more >>
Jedan veliki keks, poslužen kao feta torte, uz kuglicu sladoleda. Ja kažem MOŽE! Ma, čak ga ne trebate ni kidati i vaditi iz tave. Možete ga jesti žlicom odmah iz nje. Ja opet kažem MOŽE! Volim “kako god” kombinacije, a choco chip keks mi je idealan za... read more >>
Nepečeni tart mi je uvijek dobra ideja, pogotovo ljeti. Iako moram priznati da ja obožavam peći (otuda i naziv bloga – bake me). No, ljeti mi ponekad bude teško paliti pećnicu. Vjerujem da je tako i vama. Uostalom, tart koji se ne peče je puno brže spreman za... read more >>
Prije nekoliko dana sam na Food Network-u gledala Girl Meets Farm u kojoj Molly Yeh priprema brunch za svoje prijateljice. Između ostalog spremila je i ledenu kavu s dodatkom svježe mente. Kako sam sve sastojke imala doma, a kombinacija mi je djelovala dosta... read more >>
Sirup je jedna od najjednostavnijih stvari koju možete napraviti, a može vam spasiti biskvit i tortu. Sirup se sastoji od mješavine vode i šećera u jednakim omjerima. Ja svoj uvijek imam u hladnjaku i koristim ga za razne stvari. Jedna od osnovnih namjena sirupa je... read more >>
Ova torta mi je ljeto. I iako je spremam kroz cijelu godinu, najdraža mi je upravo sada. Možda jer me asocira na more, otoke i pijesak. Možda zato jer je bijela, nježna i pahuljasta. Kako god, ljetna mi je i obožavam je. Biskvit joj je rađen od kombinacije glatkog... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!