Prije nekoliko dana sam na Food Network-u gledala Girl Meets Farm u kojoj Molly Yeh priprema brunch za svoje prijateljice. Između ostalog spremila je i ledenu kavu s dodatkom svježe mente.

 

Kako sam sve sastojke imala doma, a kombinacija mi je djelovala dosta zanimljivo, odlučila sam je isprobati. Znači, oduševila sam se na prvu. Možda vam zazvuči malo čudno- kava i menta… Vjerujte mi-  DA i DA!

 

Za pripremu ove kave će vam uz kavu trebati i listovi svježe mente, led, vrhnje za kavu i  sirup.

 

Recept za sirup imate na blogu. Jako je jednostavan za pripremu i idealan je za ovakve napitke jer se šećer već rastopio u vodi i nećete osjetiti njegove kristale. Ali, ako nemate sirup, možete koristiti i običan šećer također.

 

Kavu koristite po želji. Možete staviti instant kavu, tursku, kavu iz aparata i sl. Ja imam aparat za kavu i koristim Lavazza blue 100% arabica.

 

LEDENA KAVA SA SVJEŽOM MENTOM

SASTOJCI

  •  kava po izboru – jača, nezaslađena
  •  listovi mente
  • led
  • vrhnje za kavu
  •  sirup (može i šećer kao zamjena)

 

PRIPREMA

  1. Skuhajte jaku, nezaslađenu kavu. Pustite da se prohladi.
  2. U visoku staklenu šalicu (ili po želji) stavite par listova mente i zgnječite ih. Ulijte kavu (do 1/3 šalice). Ako volite intenzivniji okus kave dodajte je do pola šalice.
  3. Dodajte led. Sada ulijte vrhnje za kavu i sirup. Dobro promiješajte.
  4. Dodajte po dva listića mente za ukras. Listići će također lijepo mirisati pa će vam doživljaj kave biti još intezivniji.
  5.  Ledenu kavu poslužite sa slamkom i uživajte u osvježenju.

 

Dobar tek!

Recept je preuzet iz emislije Girl Meets Farm.