Jedan veliki keks, poslužen kao feta torte, uz kuglicu sladoleda. Ja kažem MOŽE! Ma, čak ga ne trebate ni kidati i vaditi iz tave. Možete ga jesti žlicom odmah iz nje. Ja opet kažem MOŽE!
Volim “kako god” kombinacije, a choco chip keks mi je idealan za njih. Jednako mi je lijep i kao rustikalan iz željezne tave i kao feta torta poslužena nakon fine večere.
Za njegovu izradu vam treba samo jedna zdjela i pjenjača, a smiksa se za manje od 5 minuta. Zaista je prejednostavan i preukusan desert.
Na blogu imate i recept za choco chip keksiće, ako više volite klasičniju varijantu. Ovo su ujedno i moji omiljeni keksići. Za koju god opciju se odlučili, nećete pogriješiti.
VELIKI CHOCO CHIP KEKS IZ TAVE
SASTOJCI
- 130 g maslaca
- 155 g smeđeg šećera
- 35 g bijelog šećera
- 1 jaje L veličine
- 1 žumanjak (jaje L veličine)
- 155 g glatkog brašna
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1 žličica arome vanilije
- prstohvat soli
- 150 g čokolade za kuhanje iskidane na komadiće (možete koristitii čokoladne kapljice)
PRIPREMA
- Pećnicu upalite na 175 stupnjeva. Pripremite željeznu tavu koju ste namastili uljem u spreju ili tankim slojem maslaca. Ako nemate ovakvu tavu, vaš keksić ispecite u okruglom kalupu promjera 22 centimetra.
- Maslac rastopite u manjem loncu.
- Dodajte mu obje vrste šećera pa pjenjačom sve promiješajte. Sada dodajte jaje i žumanjak mješajući između dodavanja.
- Dodajte aromu vanilije.
- U zasebnoj posudi pomiješajte brašno, sodu i sol pa ih dodajte smjesi maslaca, šećera i jaja. Dobro promiješajte.
- Čokoladu iskidajte na sitne komadiće pa je umiješajte u smjesu.
- Smjesu rasporedite po pripremljenoj tavi ili kalupu. Pecite 20-25 minuta, odnosno dok vam gornji sloj keksića ne porumeni.
- Keksić poslužite uz kuglicu sldoleda. Kidajte ga kao tortu ili ga vadite žlicom iz tave, po želji.
Dobar tek!