Sigurno ste probali mekane karamel bombone. A jeste li ih ikada probali napraviti? Ja jako volim taj mekani karamel, ma karamel općenito. Ima mi tu neku prepoznatljivu slatkoću. I boja mu je divna. Jeste li ga probali slanog? To mi je poseban doživljaj. Na ove... read more >>
Medenjaci su keksići koji se tradicionalno rade za blagdane. Ja im ne mogu odoljeti pa ih ispečem čim malo zahladi. Predivno mi mirišu i mekani su danima. To je ono što posebno volim kod njih. Najukusniji su nakon nekoliko dana. Medenjaci mogu doći u različitim... read more >>
Džemovi su mi sastavni dio svake zimnice. Omiljeno slatko voće sačuvano u staklenci. Ne znam kako vi, ali ja džemove koristim u svemu. Od namaza na kruhu, punjenja za palačinke, kolače, u tortama, krafnama i sl. Kada radite svoju zimnicu, onda je to poseban... read more >>
Crumble, odnosno mrvičasti kolač je jedan od najjednostavnijih i najbržih kolača za koje znam. Ja ga volim napraviti ujutro, kada se djeca probude da ih dočeka mekani kolač i kuhinja prepuna mirisa. Želim da djetinjstvo pamte po mirisima naših jutara. Ovaj crumble... read more >>
Kandirano voće mi je super grickalica, ali i kao dekoracija na tortama i kolačima. Dugo sam se susretala sa zapakiranim komadima kandiranog voća po trgovačkim centrima. Nikad se nisam vodila željom da ga sama napravim. Proces mi je djelovao dug i kompliciran. ... read more >>
Istraživanje gastronomije mi je oduvijek bilo na faze. Faza kruha i peciva, faza slastičarskih krema i torti, faza umaka i Azije. Kažu da se s vremenom opredijeliš, odeš u određenom smjeru. Definiraš se u slastičarstvu, izradi tradicionalnih recepata ili u zdravoj... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!