Kinder Country torta je, kako joj i samo ime govori, inspirirana Kinder Country čokoladicom. Ove čokoladice toliko volim da je torta bila logičan izbor. Na internetu ima mnoštvo recepata za ovu tortu i svi imaju zajedničke komponente poput ekspandirane riže za... read more >>
Genoise biskvit je predivan, mekan i pjenast biskvit koji možete kombinirati s različtim receptima. Divan je u tortama, pogotovo onima s više slojeva. Možete ga raditi u svjietloj varijanti ili ovoj čokoladnoj. Genoise (đenoveški) biskvit se sastoji samo tri... read more >>
Mousse torta od jagoda će vas očarati svojom jednostavnošću. Nježni mousse i žele od jagoda na podlozi od smrvljenih keksa su prava proljetna, osvježavajuća kombinacija. Mousse torta se ne peče i iznimno je brza za pripremu. Možete je držati zaleđenu i poslužiti... read more >>
Ako ste u potrazi za savršeno kremastim i osvježavajućim napitkom, milkshake je idealan odabir. Mlijeko, sladoled i čokolada u jednom… da bolje ne može. Milkshake je iznimno jednostavan za pripremu. Treba vam svega par sastojaka i par minuta vremena. Također,... read more >>
Sacher tortu ne treba posebno predstavljati. Ona je jedna od najpoznatijih torti na svijetu. Osmislio ju je tada mladi kuhar Franz Sacher, a mnogo godina kasnije ju je proslavio njegov sin Eduard koji je nastavio tradiciju izrade torte. Na posljetku je Eduard otvorio... read more >>
Za dukate sam prvi put čula u Beču. Ta divna, pjenasta i mekana peciva neodoljivo podsjećaju na klasične buhtle, samo što su neopisivo mekanija. Razlika je i u veličini, dukati su manji te nemaju nikakvo punjenje. Iskreno, ni ne treba im, vjerujte mi. Dukati se... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!