Galetta je moja omiljena pita. Volim njen rustikalni izgled i jednostavnost pripreme. Galettu možete raditi s voćem, orašastim plodovima, raznim kremama i sl. Meni je najdraža u kombinaciji s nekom sezonskom namirnicom i sladoledom. Za njenu pripremu vam treba... read more >>
Čokoladna mousse torta je moj omiljeni klasik. Ona vam dođe kao mala crna haljinica u ormaru, samo u kuharici. Možete je raditi za sve, doslovno. Treba vam super torta za ekipu, netko slavi rođendan, dolaze vam gosti, radite tortu za nepca čije ukuse ne poznajete?... read more >>
Ova torta odiše svojom jednostavnošću i ljepotom. Na prvi pogled će vam se učiniti kao da ćete probati klasičan biskvit, sve dok vas prvi zalogaj potpuno ne očara i razuvjeri. Maslinovo ulje, bademi i agrumi… ljeto i Dalmacija. Ovu tortu posebno volim raditi u... read more >>
Lavanda u slasticama? Veliko DA! Ali dozirana, i u mjeri, prije svega. Ako mene pitate, lavanda se divno slaže s medom, limunom ili bademima. Slaže se i s mnogim drugim okusima, ali ja je volim uz ove najviše. U ovom kolaču lavanda se nježno provlači kroz... read more >>
Baskijski cheesecake je jedan od najjednostavnijih cheescake-ova i torti od sira. Za njegovu pripremu vam treba nekoliko sastojaka koje smiksate i cheese je spreman za pečenje. Ono što posebno volim kod njega je ta divan rustikalni izgled. Ovaj cheese se peče u... read more >>
Ovi tanki čips keksi od kokosa i jagode su u najmanju ruku toliko ukusni i zanimljivi da ćete ih morati ponoviti jako brzo, vjerujte mi! Keksići su jedna posebna kategorija, u mojoj kuhinji i na blogu. Uvijek ih imam pripremljene u vitrini, barem dvije vrste. Djeca... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!