Kinder Country torta je, kako joj i samo ime govori, inspirirana Kinder Country čokoladicom. Ove čokoladice toliko volim da je torta bila logičan izbor.
Na internetu ima mnoštvo recepata za ovu tortu i svi imaju zajedničke komponente poput ekspandirane riže za podlogu i kombinacije vrhnja, mascarponea, želatine i dodataka za kremu.
Ja sam u kremu nadodala kondenzirano mlijeko, ono ugušćeno i zaslađeno (klinki ovdje za proizvod). Za podlogu sam koristila ekspandirani pir s medom (Alnatura, Muller).
Ova torta je poprilično jednostavna za pripremu, ne peče se i gotova je za pola sata. Ako volite osvježavajuće, kremaste slastice i ljubitelj ste Kinder Country ona je svakako trebate probati.
KINDER COUNTRY TORTA
SASTOJCI
PODLOGA
- 200 g čokoladne za kuhanje
- 120 g ekspandiranog pira ili riže
- 1 žlica kokosovog ulja
KREMA
- 250 g mascarponea
- 200 g kondenziranog mlijeka (ugušćeno, zaslađeno)
- 300 ml vrhnja za šlag
- 10 g mljevene želatina ili 6 listića
- 5 žlica hladne vode
DODATNO
- ekspandirani pir za ukrašavanje
- Kinder Country čokoladice za ukrašavanje
PRIPREMA
PODLOGA
- Pripremite okrugli kalup s pomičnim obrubom promjera 22 cm. Dno kalupa obložite papirom za pečenje.
Čokoladu rastopite na pari. Pomiješajte rastopljenu čokoladu, ekspandirani pir i kokosovo ulje.
Sve sastojke prebacite na dno kalupa i dobro utisnite. Stavite u hladnjak dok pripremite kremu.
KREMA
- Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite 10 minuta po strani.
- Odvojite nekoliko žlica kondenziranog mlijeka pa ga dodajte želatini. Sada želatinu i kondenzirano mlijeko ugrijte u mikrovalnoj pećnici ili na pari dok vam se želatina ne rastopi.
- Mascarpone, preostalo kondenzirano mlijeko i vrhnje za šlag stavite u posudu od električnog miksera ili običnu posudu.
- Mikserom izradite kremu dok ne postane čvrsta.
- Dodajte rastopljenu želatinu i promiješajte.
- Kremu prelijte preko pripremljene podloge. Poravnajte površinu.
- Tortu ostavite u hladnjaku preko noći.
- Prije posluživanja tortu ukrasite s ekspandiranim pirom i komadićima Kinder Country čokoladica.
Dobar tek!
Sve kupila danas, pravim u petak, jer dolaze gosti, baš se veselim
Baš mi je drago da ti se sviđa recept.
Molim vas pomoć kako povećati sastojke za kalup od 26 cm?
Draga Tea,
Stavljam vam link na Keikos stranicu pomoću koje možete izračunati koliko povečati svaki sastojak.
https://keikos-cake.com/panconversion.html
Znači, svaki sastojak pomnožite s 1,4 kako bi dobili točan omjer.
Napravila sam ovu tortu mužu za rodjendan i oduševljeni smo. Nismo do sada koristili ekspandirani pir, ali nam se jako svidja i postaje sastavni dio špajze 🙂 Kako nisam u Rijeci pronašla kondenzirano mlijeko, napravila sam ga sama, i nije teško tako da ako se susretnete s istim problemom, nemojte odustati jer ova tortica je vrijedna toga!
Draga Bojana,
Hvala ti puno na ovako divnoj poruci.
Lp,
Nina
Pozdrav, Danas sam imala u planu tražiti mlijeko. Zar je moguće da ga nema u Rijeci? 🙁 Možete li nam pomoći na koji način ste ga radili? Hvala 🙂
Pozdrav,
Mlijeko možete pronaći u Spar ili Iterspar tgrovina. Ja ga naručujem s neta, stavila sam u sklopu recepta i link pa možete pogledati.
Ako bi ipak izostavili kondenzirano mlijeko, tada koristite bijelu čokoaldu, otopljenu- jednak omjer kao i mlijeko.
Lp,
Nina
Evo radila sam je neki dan, super je, pojela se na brzinu samo mi je malo krema “preblaga”, ali mislim da je to zbog kondenziranog mlijeka, koristila sam od kaufland jer drugdje nisam mogla naći. Hvala na receptu!
Pozdrav,
Koristili ste tekuće mlijeko za kavu koje zna nositi naziv kao kondenzirano. No, to nije gusto kondenzirano mlijeko, zato vam se to dogodilo. Uvijek možete koristiti bijelu čokoladu (samo je rastopite prije). Ovo je bolja zamjena. Hvala vam na poruci i jako mi je drago što ste zadovoljni receptom.
Lp,
Nina
Ima, ja sam ga danas našla u Intersparu, Nesttle u tubi.
Da, Nestle je dobar odabir.
Pozdrav, planiram raditi ovu tortu, pa me zanima dali kokosovo ulje mogu zamijeniti maslacem? Unaprijed hvala.
Možete, ali ga rastopite pa ga tekućeg dodajte.
Lp,
Nina
Pozdrav, isprobali tortu, ispala je jako fina ali podloga je bila toliko tvrda da se jedva rezela, još veći problem na tanjuru. Imate neki trik kako da podloga ostane kompaktna a opet ne toliko tvrda?
Pozdrav,
Ako vam torta previše stisla onda je trebalo malo duže ostaviti na sobnoj temperaturi. Ovo uvelike ovisi i o ekspandiranom piru i vrsti čokolade. Znalo se dogoditi i meni.