ČOKOLADNI KOLAČ OD TIKVICA

ČOKOLADNI KOLAČ OD TIKVICA

Dvostruko čokoladan, dvostruko ukusan. Ovaj čokoladni kolač je toliko sočan i mekan da vam uz nega neće trebati nikakva krema ili dodatak. Uz to, glavni sastojak su mu tikvice. Da, tikvice.   Ako se niste susretali s tikvicama u slasticama i tijestima znam da može... read more >>
ČIPKASTI KEKSI (LACE COOKIES)

ČIPKASTI KEKSI (LACE COOKIES)

Ovi čipkasti keksići su spoj keksića, hrskavih badema i karamela. Kao da ste spojili karamel bombone i kekse u jedno. Idealni su za slaganje u sendvič s nekim od namaza po želji. Možete koristiti tamnu čokoladu koju ste prethodno rastopili na pari ili bilo koji namaz... read more >>
CHEESECAKE S PRELJEVOM OD JAGODA I MEDA

CHEESECAKE S PRELJEVOM OD JAGODA I MEDA

Dolazak proljeća uvijek najavi kolače poput cheesecake-a. Jednostavne, lagane i kremaste teksture uvijek prve osvoje nepca. Ako uz to dodate voće, dobitna kombinacija je zagarantirana.   I, iako ima na tisuće različitih verzija cheesecake-a, kada govorimo o onom... read more >>
KOUIGN-AMANN

KOUIGN-AMANN

Kougn-amann je jedno od najdivnijih i najposebnijih tijesta koje ćete probati. Vjerujte mi, ovo je The tijesto.   Ovaj bretonski klasik u svom nazivu nosi dvije glavne komponente od kojih je napravljen, kouign na bretonskom znači kolač, dok amann znači maslac. Ako... read more >>
BATTENBERG KOLAČ

BATTENBERG KOLAČ

Battenberg kolač je jedan od engleskih klasika koji svojim izgledom podsjeća na šahovnicu. Kolač je rađen od mekanog i spužvastog biskvita u dvije boje. Radi se o istom biskvitu kojem je polovica obogačena ili jestivom bojom ili kakaom, kavomi sl.   Battenberg se... read more >>
PUDING OD OSTATAKA POGAČE (PINCE) S ENGLESKOM KREMOM

PUDING OD OSTATAKA POGAČE (PINCE) S ENGLESKOM KREMOM

Jedan od najboljih načina da iskoristite ostatke pogače (sirnice, pince) ili bilo kojeg drugog slatkog kruha je da ga pretvorite u neodoljivi puding. Ovo možete raditi s brioche pecivima, croissantima, mliječnim pecivima ili kruhom.   Ovako pripremljen puding možete... read more >>