PEKMEZ OD MARELICE

PEKMEZ OD MARELICE

Pekmez od marelice je jedan od meni najdražih pekmeza. Koristim ga za sve, doslovno. S ovim pekmezom se najčešće pune razna peciva, prhki keksići, premazuju se čokoladni kolači itd. Može vam poslužiti i kao ukusan doručak poslužen na kriški kruha. Sigurno ste ga... read more >>
CRUMBLE OD KRUŠKE

CRUMBLE OD KRUŠKE

U užurbanim danima poput ovoga danas, kada mi gosti dolaze u zadnji tren ili kada se jednostavno zaželim nečeg slatkog, crumble je idealno riješenje. Možete ga raditi s raznim voćem, postupak je isti. Jedne od mojih dražih varijanti su sa šumskim voćem ili breskvama.... read more >>
ALPHABET CAKE ILI TORTA SLOVO

ALPHABET CAKE ILI TORTA SLOVO

Alphabet cake ili torta slovo je postala jako popularna u svijetu. Kako i ne bi kad je toliko lijepa. Izgleda svečano, slavljenički, moderno i novo. Jako je zanimljiva, barem meni. Izvorni recept u sebi sadrži tijesto za pite. Nisam bila oduševljena odabirom tog... read more >>
DŽEM OD BOROVNICA

DŽEM OD BOROVNICA

Džem od borovnica je neizostavni dio svakog ljeta i sezone borovnica. Jednostavno ga je pripremiti, iznimno je ukusan i može se koristiti na bezbroj načina. Ovaj domaći džem ima samo tri sastojka i gotov je za 45 minuta. Savršen je nadjev palačinkama, brioche pecivima... read more >>
LEMON CURD (KREMA OD LIMUNA)

LEMON CURD (KREMA OD LIMUNA)

Lemon curd je predivan, nježno kremasti namaz od limuna. Potječe iz Engleske gdje se krajem 19. i početkom 20. stoljeća tradicionalno služio uz popodnevni čaj. Riječ curd nema prijevod u hrvatskom jeziku. Nije marmelada, nije ni puding, nego je svilenkasta krema... read more >>
JEDNOSTAVNI KEKSIĆI

JEDNOSTAVNI KEKSIĆI

Imate li recept za keksiće koji vam služi kao osnovni recept? Onaj s kojim se možete igrati u nedogled? Upravo vam donosim jedan takav.   Ovi keksići su rađeni od prhkog tijesta i odlična su varijanta čajnih keksića. Ispečeni vam mogu stajati i do dva tjedna u posudi... read more >>