SATARAŠ

SATARAŠ

Sataraš je jelo koje se u mojoj obitelj spremalo oduvijek. Spremale su ga moje bake i bilo je jedno od naših najdražih ljetnih jela.   Sataraaš se posluživao kao prilog raznim jelima. Jeli bi ga uglavnom hladnog. Sjećam se kako bi brat jeo sataraš na žlicu ili umakao... read more >>
REZANCI OD TIKVICA I UMAK KAO SATARAŠ

REZANCI OD TIKVICA I UMAK KAO SATARAŠ

Ako ste u potrazi za jednostavnim, a opet preukusnim i pravim ljetnim jelom, onda ste na dobroj stranici.   Ne znam za vas, ali meni nema više ljetnog jela od pašte na pomidore. To mi je nekako klasik. I iako ga jedem i spremam kroz cijelu godinu, svaki dolazak... read more >>
GRISSINI

GRISSINI

Grissini ili breadsticks (štapići od kruha) jedni su od omiljenijih snackova na svijetu. Kao i većina jela od tijesta, potječu iz Italije. Nastali su jos u 17. stoljeću, a smatra se da ih je izumio talijanski pekar Antonio Brunero iz Turina.     Grissine je u principu... read more >>
TART SA ŠPAROGAMA I RICOTTA SIROM

TART SA ŠPAROGAMA I RICOTTA SIROM

Volite li šparoge? Kod nas se spremaju često za vrijeme proljeća. Ako ste ih imali priliku i sami ubrati, onda je to potpuno novi doživljaj.   Šparoge se najčešće pripremaju kao fritaja s jajima, rižoto ili salata od šparoga. I koliko god volim sve navedeno, zaželim... read more >>
ZAPEČENE ŠPAROGE I HOLLANDAISE UMAK

ZAPEČENE ŠPAROGE I HOLLANDAISE UMAK

Volite li šparoge? Ako ste ljubitelj ovog specifičnog povrća onda će vam se svakako svidjeti recept. A jeste li ikada brali divlje šparoge? Kod nas u Dalmaciji je običaj ići u šparoge. U proljeće ih ima posvuda, uglavnom su samonikle i možete ih pronaći bilo gdje u... read more >>