Vjerujem da nema osobe koja ne voli pohanu piletu i krumpiriće. Ovaj omiljeni ručak može biti još jednostavniji i ukusniji.
Umjesto u klasičnom paniranju, piletinu pripremite s cornflakesom i zapecite u pećnici. Bez ulja, a sve je gotovo za 20-ak minuta.
Rebrasti krumpirići iz pećnice, također bez ulja su divno hrskavi, dok su unutra mekani. Začinite ih začinima za krumpiriće ili napravite mješavinu svojih začina. Začinjeni krumpirići su još ukusniji i bogatiji okusom, tako da svakako probajte. Ja koristim mix začina koji mi je savšen te sam vam ga napisala u samoj pripremi, no vi uvijek možete dodati one začine koje volite ili pak koristiti samo sol.
Ja sam koristila S-BUDGET proizvode u receptu koji mi daju odličan omjer cijene i kvalitete.
HRSKAVA PILETINA U CORNFLAKESU I POMMES IZ PEĆNICE
SASTOJCI
ZA HRSKAVI CORNFLAKES
- 150 g S-BUDGET cornflakesa
- 1 žlica paprike u prahu
- 1/2 žličice češnjaka u prahu
- 1/2 žličice luka u prahu, po želji
- sol, papar
ZA PILETINU
- 500 g S-BUDGET pilećeg filea od prsa
- 100 g glatkog brašna
- 2 jaja
- 2 žlice mlijeka (30 g)
- sol, papar
ZA POMMES
- 300 g S-BUDGET pommes frites rebrasti
- 2 žlice začina za pržene krumpiriće ili po pola žličice luka u prahu, češnjaka u prahu, dimljene paprike, dimljene soli, obične soli, đumbira u prahu, kurkume u prahu te kima.
PRIPREMA
HRSKAVA PILETINA
- Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Po želji papir možete našpricati uljem u spreju ili premazati tankim slojem masnoće, ovo možete i preskočiti.
- Cornflakes stavite u sjeckalicu, dodajte sve začine te ga malo usitnite, pazite da vam ostanu komadići cornflakesa te da ih ne usitnite potpuno, oni daju hrskavost. Prebacite u posudu.
- U drugu posudu stavite brašno a u treću razmutite dva jaja s dvije žlice mlijeka.
- Piletinu properite mlazom vode te posušite. Svaki file piletine stanjite te začinite soli i paprom.
- Svaki komad piletine stavite u brašno s obje strane, zatim u jaja s mlijekom te na kraju u pripremljen cornflakes.
- Komade piletine sada stavite na pripremljen lim te pecite 20-ak minuta, odnosno dok vam površina lijepo ne porumeni.
POMMES FRITES
- Pećnicu ugrijte na 200-220 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
- Na pripremljen lim stavite zamrznuti pommes frites, rebrasti.
- Začinite mješavinom gotovih začina ili je sami napravite. Možete staviti začine koje volite.
- Pecite 18- 22 minute, odnosno dok vam pommes lijepo ne porumeni. Nakon 10-ak minuta protresite lim kako bi se krumpirići ravnomjerno ispekli.
- Poslužite s hrskavom piletinom i umakom po želji.