Vjerujem da nema osobe koja ne voli pohanu piletu i krumpiriće. Ovaj omiljeni ručak može biti još jednostavniji i ukusniji.

 

Umjesto u klasičnom paniranju, piletinu pripremite s cornflakesom i zapecite u pećnici. Bez ulja, a sve je gotovo za 20-ak minuta.

 

Rebrasti krumpirići iz pećnice, također bez ulja su divno hrskavi, dok su unutra mekani. Začinite ih začinima za krumpiriće ili napravite mješavinu svojih začina. Začinjeni krumpirići su još ukusniji i bogatiji okusom, tako da svakako probajte. Ja koristim mix začina koji mi je savšen te sam vam ga napisala u samoj pripremi, no vi uvijek možete dodati one začine koje volite ili pak koristiti samo sol.

 

Ja sam koristila S-BUDGET proizvode u receptu koji mi daju odličan omjer cijene i kvalitete.

HRSKAVA PILETINA U CORNFLAKESU I POMMES IZ PEĆNICE

SASTOJCI

ZA HRSKAVI CORNFLAKES

  • 150 g S-BUDGET cornflakesa
  • 1 žlica paprike u prahu
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 žličice luka u prahu, po želji
  • sol, papar

ZA PILETINU

  • 500 g S-BUDGET pilećeg filea od prsa
  • 100 g glatkog brašna
  • 2 jaja
  • 2 žlice mlijeka (30 g)
  • sol, papar

ZA POMMES

  • 300 g S-BUDGET pommes frites rebrasti
  • 2 žlice začina za pržene krumpiriće ili po pola žličice luka u prahu, češnjaka u prahu, dimljene paprike, dimljene soli, obične soli, đumbira u prahu, kurkume u prahu te kima.
PRIPREMA

HRSKAVA PILETINA

  1. Pećnicu ugrijte na 200 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje. Po želji papir možete našpricati uljem u spreju ili premazati tankim slojem masnoće, ovo možete i preskočiti.
  2. Cornflakes stavite u sjeckalicu, dodajte sve začine te ga malo usitnite, pazite da vam ostanu komadići cornflakesa te da ih ne usitnite potpuno, oni daju hrskavost. Prebacite u posudu.
  3. U drugu posudu stavite brašno a u treću razmutite dva jaja s dvije žlice mlijeka.
  4. Piletinu properite mlazom vode te posušite. Svaki file piletine stanjite te začinite soli i paprom.
  5. Svaki komad piletine stavite u brašno s obje strane, zatim u jaja s mlijekom te na kraju u pripremljen cornflakes.
  6. Komade piletine sada stavite na pripremljen lim te pecite 20-ak minuta, odnosno dok vam površina lijepo ne porumeni.

POMMES FRITES

  1. Pećnicu ugrijte na 200-220 stupnjeva. Pripremite lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
  2. Na pripremljen lim stavite zamrznuti pommes frites, rebrasti.
  3. Začinite mješavinom gotovih začina ili je sami napravite. Možete staviti začine koje volite.
  4. Pecite 18- 22 minute, odnosno dok vam pommes lijepo ne porumeni. Nakon 10-ak minuta protresite lim kako bi se krumpirići ravnomjerno ispekli.
  5. Poslužite s hrskavom piletinom i umakom po želji.