Zapečena riža s povrćem je idealan odabir za ukusan prilog ili glavno jelo. Možete joj nadodati povrće po želji, možete koristiti gljive, piletinu ili mix povrća poput mene.

 

Kod ovako pripremljene riže zaista nema pogreške, jedino na što trebate paziti je da je riža skuhana. Ja sam koristila svježe paprike te zamrznuto povrće, no možete koristiti i svježe (brokula, karfiol, mrkva). Dodajte ga kad i papriku i nastavite kuhati po koracima u pripremi.

 

Za ovo jednostavno i preukusno jelo sam koristila S-BUDGET proizvode koji mi pružaju odličan omjer cijene i kvalitete.

 

Nadam se da ćete uživati u njemu jednako kao i mi.

ZAPEČENA RIŽA S POVRĆEM

SASTOJCI

  • 1 glavica luka
  • 3 S-BUDGET paprike (3 boje)
  • 400 g S-BUDGET rajčica pelat
  • 500 ml povrtnog temeljca ili vode
  • 250 g zamrznutog povrća, ja sam koristila S-BUDGET azijski mix
  • 250 g S-BUDGET riže dugog zrna (Parboiled)
  • sol, papar, mljevena paprika
  • maslinovo ulje

PRIPREMA

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Pripremite posudu s poklopcem za pećnicu. Ako nemate poklopac poslužit će i folija.
  2. Paprike operite, očistite od sjemenki te izrežite na trakice. Luk usitnite.
  3. Na srednje jakoj vatri na malo maslinovog ulja prepržite usitnjeni luk dok ne postane staklast. Dodajte papriku izrezanu na trakice te pirjajte nekoliko minuta. Posolite, popaprite te dodajte mljevenu slatku papriku.
  4. Podlijte s pola količine temeljca, dodajte zamrznuto povrće te kuhajte 5-7 minuta. Pelat izvadite u posudu te račice usitnite nožem kako bi dobili manje komade.
  5. U posudu za pećnicu prebacite dinstano povrće, dodajte pelat i rižu. Na kraju sve podlijte s preostalim temeljcem. Promiješajte te poklopite.
  6. Poklopljeno pecite u pećnici 30-35 minuta, odnosno dok riža ne bude skuhana.
  7. Poslužite toplo.