TATARSKI BIFTEK

TATARSKI BIFTEK

Tatarki biftek je delicija koju sam zavoljela uz svog supruga. Ako ga niste probali dosada, svakako vam savjetujem da ga probate. Možda vam pomisao da jedete sirovo meso nije toliko primamljiva, ali moram vas razuvjeriti. Tatarski je mnogo više od komada sirovog mesa.... read more >>
KROŠTULE

KROŠTULE

Kroštule su jedna od mojih najomiljenijih poslastica. Toliko ih volim da bi ih mogla jesti svaki dan, doslovno!  Otkad znam za sebe, za svaku prigodu su se radile i svaka kuća je imala svoj recept.     Prženo slatko tijesto, specifično zavinutog oblika, posuto šećerom... read more >>
KREKERI OD BRAŠNA CRNOG KIMA I SIKAVICE

KREKERI OD BRAŠNA CRNOG KIMA I SIKAVICE

Jeste li se ikada pitali kako je nastao finger food? Danas se bez ovih malenih zalogaja teško može zamisliti bilo koja zabava. Maleni, su, ukusni, stanu vam u jednu ruku dok s drugom možete držati čašu omiljenog pića. Čak ne trebate sjediti za stolom u formalnoj... read more >>
NAMAZ OD BAKALARA

NAMAZ OD BAKALARA

Za Badnjak se kod nas tradicionalno jede bakalar. Uglavnom se sprema bianco ili na brdudet s krumpirom i/ili tjesteninom. Svake godine dosada je baka spremala obiteljski ručak i svoj poznati bakalar.   Ove godine je cijela obitelj bila kod nas, a jelovnik za... read more >>
VANIL KIFLICE

VANIL KIFLICE

Sigurna sam da ste svi čuli za vanil kiflice. Suhe keksiće od prhkog tijesta posute šećerom u prahu, one koji se tope u ustima. Ja ih jako volim i jedni su mi od omiljenih na listi suhih keksića, baš zbog te svoje mekanosti i rahlosti.       Kada sam prvi put radila... read more >>
BRZE FRITULE

BRZE FRITULE

Božićno jutro mi je jedno od najdražih. Bor i svjećice, otvaranje poklona, toplina doma i miris svježe pečenih fritula. Jel’ i kod vas tradicija da se rade fritule?     Nama bi ih uvijek radila baka. Radila bi one starinske, koje se dižu satima. Ponekad bi ih... read more >>