PUDING OD OSTATAKA POGAČE (PINCE) S ENGLESKOM KREMOM

PUDING OD OSTATAKA POGAČE (PINCE) S ENGLESKOM KREMOM

Jedan od najboljih načina da iskoristite ostatke pogače (sirnice, pince) ili bilo kojeg drugog slatkog kruha je da ga pretvorite u neodoljivi puding. Ovo možete raditi s brioche pecivima, croissantima, mliječnim pecivima ili kruhom.   Ovako pripremljen puding možete... read more >>
ČOKOLADNI HOT CROSS BUNSI

ČOKOLADNI HOT CROSS BUNSI

Hot cross buns su jedna od najpoznatijih uskrsnih peciva i iako se tradicionalno vežu za Englesku i Ameriku, rade se diljem svijeta.   Obično su punjena suhim voćem od kojih glavnu ulogu imaju grožđice te premazuju toplom marmeladom i poslužuju za doručak.   Svoj... read more >>
RIBLJI TACOSI

RIBLJI TACOSI

Ponekad je dovoljan maleni odmak od klasične pripreme kako bi oduševili goste ili ukućane i servirali prepoznatljive okuse na malo drugačiji način.   Crveni bodečnjak je oborita riba izrazito nježne i mekane teksture, te je idealan za filetiranje i serviranje uz razne... read more >>
PAVLOVA ROLADA

PAVLOVA ROLADA

Pavlova je jedna od onih bezvremenskih torti koje oduševe svaki put kad ih napravite. Ta prozračnost i snježno pahuljasti izgled je čine toliko lijepom i toliko posebnom da vjerujem da nema osobe koja za nju nije čula.   Kad god ugledam fotografije Pavlove zastanem.... read more >>
NAJSOČNIJA TORTA OD MRKVE

NAJSOČNIJA TORTA OD MRKVE

Torta od mrkve ima posebno mjesto u mom domu. Osim što je tradicionalno radim za Uskrs, često se može naći na našem stolu i nedjeljama ili običnim danima usred tjedna kad se zaželimo nečeg slatkog.   Ova torta je doživjela svoj puni sjaj tek s dolaskom Grge. Kako sam... read more >>
USKRSNA TORTA

USKRSNA TORTA

Torta od vanilije s predivnom Swiss meringue buttercream je idealna kao uskrsna torta jer je možete dekorirati na razne načine. Uz to, Swiss meringue je divna za bojanje pa vaša torta za tren može postati roza, baš kao ova.   Nježan biskvit od vanilije se baš lijepo... read more >>