DULCE DE LECHE CHEESECAKE

DULCE DE LECHE CHEESECAKE

Mislim da ne postoji osoba koja nije probala cheesecake. On je, zasigurno, jedan od najomiljenijih kolača na svijetu. Koliko vrsta cheesa na prvu možete nabrojiti? Puno, zar ne?     Ja sam, nekako, oduvijek voljela onaj klasični cheese, bez dodataka voća i sl. ... read more >>
DULCE DE LECHE (MLIJEČNI KARAMEL)

DULCE DE LECHE (MLIJEČNI KARAMEL)

Dulce de leche ili slatki namaz od mlijeka i šećera jedan je od najpoznatijih južnoameričkih slatkih namaza. Sam naziv dulce de leche (čitaj dulse de leče) na španjolskom znači slatko od mlijeka.   Za njegovu pripremu možete koristiti kondezirano mlijeko i od njega... read more >>
NAJBOLJA ČOKOLADNA TORTA BEZ BRAŠNA

NAJBOLJA ČOKOLADNA TORTA BEZ BRAŠNA

Ova čokoladna torta mi ima posebno mjesto među tortama. Vjerujem da je toliko volim upravo zbog svega što ona je. Jednostvna je, lijepa, sastoji se od svega nekoliko sastojaka i puna je čokolade. I taj divan kakao. Sve mi je po guštu!   Torta se radi iz samo tri... read more >>
KOLAČ OD LIMUNA (LEMON LOAF CAKE)

KOLAČ OD LIMUNA (LEMON LOAF CAKE)

Kolač od limuna je pravi klasik među kolačima. Peče se u kalupu od kruha zbog čega se i naziva lemon loaf cake ili kolač u obliku štruce. Ovaj kolač je jednostavan za pripremu i divno ide uz popodnevna druženja, kavu ili čaj.   Kod kolača od limuna mi je najvažnije da... read more >>
REZANCI OD TIKVICA I UMAK KAO SATARAŠ

REZANCI OD TIKVICA I UMAK KAO SATARAŠ

Ako ste u potrazi za jednostavnim, a opet preukusnim i pravim ljetnim jelom, onda ste na dobroj stranici.   Ne znam za vas, ali meni nema više ljetnog jela od pašte na pomidore. To mi je nekako klasik. I iako ga jedem i spremam kroz cijelu godinu, svaki dolazak... read more >>
GRISSINI

GRISSINI

Grissini ili breadsticks (štapići od kruha) jedni su od omiljenijih snackova na svijetu. Kao i većina jela od tijesta, potječu iz Italije. Nastali su jos u 17. stoljeću, a smatra se da ih je izumio talijanski pekar Antonio Brunero iz Turina.     Grissine je u principu... read more >>