BAKED ALASKA

BAKED ALASKA

Baked Alaska je desert koji potječe iz Amerike. Ovim desertom se proslavila kupovina Aljaske. Naime, Aljaska je do 1867. godine pripadala Rusiji koja ju je prodala Americi. Ako vas zanima više o Aljasci, kliknite ovdje.   Kolač se sastoji od biskvita kojim se obloži... read more >>
SALATA S PEČENIM BRESKVAMA

SALATA S PEČENIM BRESKVAMA

Salata s pečenim breskvama, pršutom i burratom je idealna ljetna salata. Ja je radim već nekoliko dana za redom i jednostavno je obožavam.   Rukolu možete zamijeniti bilo kojom salatom, te možete nadodati sve što volite. Masline idu divno uz ovu kombinaciju kao i... read more >>
SLADOLED SENDVIČ KEKSI

SLADOLED SENDVIČ KEKSI

Sladoled sendvič keksi su spoj brownies keksa i sladoleda. Ovi keksi su sve u jednom. Hrskavi brownie izvan, ekstra čokoladni i mekani iznutra te sladoled.   Sendvič kekse možete slagati sa sladoledom po želji, možete koristiti i više vrsta. Osim vanilije, savršeno... read more >>
WONTONS, KINESKI SAVITCI PUNJENI SIROM

WONTONS, KINESKI SAVITCI PUNJENI SIROM

Wontons su kineski jastučići od tijesta punjeni nadjevom. U početku se nisu razlikovali od dumplingsa ali su su s vremenom postala dva različita jela. Wotonsi imaju manje nadjeva te se tijesto drugačije mota. Najčešće se nadjevaju mesom, škampima ili sirnim namazom sa... read more >>
JEDNOSTAVNI TAQUITOS S PILETINOM

JEDNOSTAVNI TAQUITOS S PILETINOM

Kada vam ostane piletine od pečenja ili imate višak kuhane piletine od juhe, taquitosi su idealna opcija da od ostataka mesa napravite brz i ukusan obrok. Osim piletine, taquitose možete raditi s bilo kojom vrstom mesa.   Taquitosi su Španjolsko jelo koje se sastoji... read more >>
CHEESE KOCKE BEZ PEČENJA S BIJELOM ČOKOLADOM

CHEESE KOCKE BEZ PEČENJA S BIJELOM ČOKOLADOM

Cheesecake je jedan od najomiljenijih kolača diljem svijeta. No, ne moramo ga uvijek raditi kao tortu. Cheese kocke možete servirati kao kolačiće na pladnju, ukrasiti ih karamelom i voćem ili poslužiti same.   Priprema je zaista jednostavna i cijeli kolač je gotov za... read more >>