Kruh od palente možete jesti kao kruh ili kao kolač. Recept dolazi iz Amerike, a amerikancima je neizostavan na stolu za njihov najpoznatiji blagdan – Dan zahvalnosti. U dosta recepata se koristi šećer, u nekima se kombinira i šećer i med. Meni je najdraži s... read more >>
Miris domaće juhe s mrvicama ili taranom, odnosno domaćom tjesteninom za juhu mi je jedan od najljepših početaka obiteljskih ručkova. Nema ručka bez žlice. Rečenica je uz koju sam odrasla i koju mi je djed uvijek govorio kad sam odbijala jesti kuhani ručak, naročito... read more >>
Kada promislim na djetinjstvo jedna od posebno dragih uspomena mi je mamin puding. Toliko smo ga brat i ja voljeli da smo imali i posebne zdjelice za njega. Sada naša djeca s jednakim nestrpljenjem čekaju da se ohladi bakin puding kao što smo i mi jednom. Kod... read more >>
Izrada domaćeg kruha ponekad može biti zahtjevna iz više razloga. Uz užurbani ritam teško je svakodnevno peći domaći kruh. Uz to, treba i vremena da se savlada njegova izrada. Ja se u početcima svog kuhanja nikad nisam usudila izrađivati tijesta, o kruhu da i ne... read more >>
Ako volite Nutellu ili druge namaze od čokolade ili lješnjaka, ovaj namaz će vas u najmanju ruku oduševiti. Domaći čokoladni namaz je jedna od najboljih stvari koju možete sami napraviti. Ovaj namaz je divno kremast, lijepo se nanosi i prepun je okusa. Možete ga... read more >>
Imate li svoje omiljene kekse ili sastojke koje volite nadodati? Meni su, uz choco chip keksiće ovi jedni od najdražih. Keksići su hrskavi izvan, mekani iznutra i prepuni komadića bijele čokolade i lješnjaka. Dođe mi da zaronim u njih koliko su primamljivi. ... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!
Privatnost i Kolačići: Ova web-stranica koristi kolačiće. Nastavkom korištenja ove web-stranice prihvaćate korištenje kolačića.
Kako bi saznali više, uključujući kako kontrolirati kolačiće, pročitajte ovdje:
Politika kolačića