BEZE TORTA S LJEŠNJACIMA (DACQUOISE)

BEZE TORTA S LJEŠNJACIMA (DACQUOISE)

Ako ste čitali moje prethodne objave, sigurna sam da ste naišli na dio gdje pišem o tome koliko volim jesen. To je zasigurno moje najdraže godišnje doba. Osim predivnih boja, začina, kiše (da, volim kišu), donosi i zrele orašaste plodove.   Slastice s njima obožavam.... read more >>
PAŠTA ALLA VODKA

PAŠTA ALLA VODKA

Sigurna sam da svi imamo one dane kada ručak treba biti gotov za svega 15- ak minuta, kada jurimo kroz obaveze ili kada nam se jednostavno ne kuha.   U takvim danima ja najčešće posežem za receptima s tjesteninom. To je ujedno i moja omiljena namirnica pa mi ni ne... read more >>
TORTA SA SIRUPOM OD ŠIPKA I KREMOM OD MASCARPONEA

TORTA SA SIRUPOM OD ŠIPKA I KREMOM OD MASCARPONEA

Otkad znam za sebe znam i za stablo šipka u dvorištu obiteljske kuće mojih roditelja. Stablo se nalazi u tom dvorištu već generacijama. Bilo je tamo prije rođenja mog oca, pa čak i prije djeda. Staro je oko 100 godina (koliko mi znamo).  Uz to stablo i njegove plodove... read more >>
BOLLER PECIVA

BOLLER PECIVA

Moja draga susjeda Kristina se vratila iz Norveške oduševljena njihovim boller pecivima. Mekana, mirisna peciva prepuna okusa, punjena komadićima čokolade, grožđica ili prazna. Tako ih je lijepo opisala da sam ih odlučila istražiti.     Boller peciva su rađena od... read more >>
PULL APART ILI KRUH NA KOMADE S JABUKAMA I CIMETOM

PULL APART ILI KRUH NA KOMADE S JABUKAMA I CIMETOM

Pull apart slatki kruh mi je već duže favorit među slatkim pecivima, a peciva obožavam. Ako ga do sada niste radili može vam djelovati komplicirano po slici, ali je toliko jednostavan da ćete ga obožavati raditi jednako koliko i jesti.     Pull apart naziv dolazi od... read more >>
CIMET ROLICE

CIMET ROLICE

Znate li da se danas obilježava dan cimet rolica? Ako niste znali, u kalendar zabilježite 04. listopada kao dan kada ih nikako ne smijete propustiti, svake godine.     Čim malo zahladi ja ih obavezno pečem. Obožavam to mekano tijesto s maslacem, hrskavi šećer i cimet.... read more >>