PULL APART ILI KRUH NA KOMADE S JABUKAMA I CIMETOM

PULL APART ILI KRUH NA KOMADE S JABUKAMA I CIMETOM

Pull apart slatki kruh mi je već duže favorit među slatkim pecivima, a peciva obožavam. Ako ga do sada niste radili može vam djelovati komplicirano po slici, ali je toliko jednostavan da ćete ga obožavati raditi jednako koliko i jesti.     Pull apart naziv dolazi od... read more >>
CIMET ROLICE

CIMET ROLICE

Znate li da se danas obilježava dan cimet rolica? Ako niste znali, u kalendar zabilježite 04. listopada kao dan kada ih nikako ne smijete propustiti, svake godine.     Čim malo zahladi ja ih obavezno pečem. Obožavam to mekano tijesto s maslacem, hrskavi šećer i cimet.... read more >>
PITA OD PEKAN ORAHA

PITA OD PEKAN ORAHA

Jesen mi je najdraže godišnje doba. Obožavam te njegove boje, mirise i plodove. Već sam pisala kako duboko vjerujem da nas godišnje doba u kojem smo rođeni na poseban način privlači. E pa, ja sam dočekala svoje. Jesen je konačno zamrisala i na blogu. Sreća!     Koji... read more >>
MRAMORNI KOLAČ

MRAMORNI KOLAČ

Postoje ti klasici koje ne treba previše opisivati. To su kolači iz djetinjstva. Kolači koje možete pronaći u skoro svakoj kuharici, maminim starim bilježnicama ili na policama trgovina. Kolači za koje svi znaju.     Mramorni kolač je definitivno jedan od njih. Za... read more >>
TORTA OD MEDA S KANDIRANIM ORASIMA I SMOKVAMA

TORTA OD MEDA S KANDIRANIM ORASIMA I SMOKVAMA

Jesen se polako približava, a ja sam toliko sretna zbog toga. Ovaj rujan mi i miriše posebno lijepo. Miriše mi po lišću, pokojoj kiši, orasima i medu. I jedva čekam da zahladi i da potpuno prevaldaju zimski tonovi, arome i okusi.     Nakon dugog toplog ljeta započeli... read more >>
KREMA CATALANA TART

KREMA CATALANA TART

Tartovi volim na poseban način. Uvijek ih biram u slastičarnama, prije torti ili drugih poslastica. Tanko prhko tijesto i nadjev od voća, čokolade, karamela ili neke fine kreme. Odmah poželim komad!     Tijesto za tart se sastoji od brašna, šećera, maslaca i jaja.... read more >>