Lisnato tijesto spada u tijesta koja, uz brioche volim najviše. Njegova lisnata struktura i raznovrsna primjena su ono što ga čini karakterističnim i posebnim. Recept za ovo lisnato tijesto je zaista brz te će vam poslužiti savršeno kada želite napraviti domaće... read more >>
Ako niste sigurni što pripremiti za večeru ili vam dolaze prijatelji, ovi perec zalogaji će se savršeno uklopiti u različitim prigodama. Idealni su ua druženja uz utakmice, filmove, proslave ili uz tihu večer za dvoje. Ako volite bagel peciva ili perece, ovi... read more >>
Orzotto je jelo poput risotta, samo što se ne radi s rižom već s ječmom. Jednostavno je za pripremu i može se kombinirati s različitim sastojcima poput povrća, mesa i sl. Ječam je kao cjelovita žitarica iznimno hranjiv te se preporučuje u ishrani, razlog više da ga... read more >>
Gözleme su turske palačinke, odnosno flatbead koji se najčešće radi sa špinatom i feta sirom. Jednostavne su za pripremu i zaista jako ukusne. Ja ih ponekad punim s gljivama i špinatom ili sa zeljem. Bilo koja od ovih kombinacija je jako ukusna. Tijesto za gözleme... read more >>
Sigurno ste čuli za Cezar salatu. Kombinacija salate, piletine, croutonsa, parmezana i umaka jedna je od najomiljenijih kombinacija na svijetu. Ova salata za svoju popularnost može zahvaliti i lancima fast food restorana koji su je uvrstili u svoju ponudu. Cezar... read more >>
Ako ste u potrazi za jednostavnim i brzim jelom, ova tjestenina će vas oduševiti. Pesto od šparoga i rikule je nježan, ali dovoljno aromatičan pesto prožet notom šparoga. Divno se slaže sa svim vrstama tjestenine, a možete ga poslužiti i uz razne salate, meso i... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!