MRVICE- TARANA, TIJESTO ZA JUHU

MRVICE- TARANA, TIJESTO ZA JUHU

Miris domaće juhe s mrvicama ili taranom, odnosno domaćom tjesteninom za juhu mi je jedan od najljepših početaka obiteljskih ručkova.   Nema ručka bez žlice. Rečenica je uz koju sam odrasla i koju mi je djed uvijek govorio kad sam odbijala jesti kuhani ručak, naročito... read more >>
NAJJEDNOSTAVNIJI KRUH KOJI SE NE MIJESI

NAJJEDNOSTAVNIJI KRUH KOJI SE NE MIJESI

Izrada domaćeg kruha ponekad može biti zahtjevna iz više razloga. Uz užurbani ritam teško je svakodnevno peći domaći kruh.   Uz to, treba i vremena da se savlada njegova izrada. Ja se u početcima svog kuhanja nikad nisam usudila izrađivati tijesta, o kruhu da i ne... read more >>
JUHA OD PEČENE BUNDEVE

JUHA OD PEČENE BUNDEVE

U jesen posebno volim miris tople juhe. Pogotovo za vrijeme tmurnih, kišnih i hladnih dana poput današnjeg.  Znate za onu izreku da ništa ne ugrije bolje od žlice tople, domaće juhe.     Volite li bundevu? Ja je volim spremati na razne načine. Koristim je u slanim i... read more >>
PAŠTA ALLA VODKA

PAŠTA ALLA VODKA

Sigurna sam da svi imamo one dane kada ručak treba biti gotov za svega 15- ak minuta, kada jurimo kroz obaveze ili kada nam se jednostavno ne kuha.   U takvim danima ja najčešće posežem za receptima s tjesteninom. To je ujedno i moja omiljena namirnica pa mi ni ne... read more >>
MAC AND CHEESE (MAKARONI SA SIROM)

MAC AND CHEESE (MAKARONI SA SIROM)

Kada spominjemo comfort food onda je ovo jelo jedno od najčešćih odabira. Mac and cheese je toliko popularan da, ako ga niste jeli, sigurno ste čuli za njega.     Makaroni u savršeno kremastom umaku od sira, zapečeni u pećnici, s hrskavom površinom. Ovo jelo je... read more >>
DEEP DISH PIZZA (CHICAGO STYLE)

DEEP DISH PIZZA (CHICAGO STYLE)

Deep dish pizza mi je jedna potpuno zasebna kategorija pizze. Nije pita iako joj jako nalikuje. Nije ni klasična pizza, bogatijeg je nadjeva i hrskavijeg tijesta. Jedinstvena je izgledom i okusom.   Deep dish se, kako joj i samo ime govori, peče u dubokom kalupu,... read more >>