AROMATIČNI KRUH U LONCU ZA CVIJEĆE

AROMATIČNI KRUH U LONCU ZA CVIJEĆE

Volite li peći kruh? Ja sam postala pravi zaljubljenik u pekarstvo i tijesta. Obožavam miris dizanog tijesta, cijeli proces njegove izrade i na kraju, naravno, prekrasan, domaći i mirisni proizvod.     Kruhovi mi imaju posebno mjesto u gastronomiji. Ovih dana sam im... read more >>
TATARSKI BIFTEK

TATARSKI BIFTEK

Tatarki biftek je delicija koju sam zavoljela uz svog supruga. Ako ga niste probali dosada, svakako vam savjetujem da ga probate. Možda vam pomisao da jedete sirovo meso nije toliko primamljiva, ali moram vas razuvjeriti. Tatarski je mnogo više od komada sirovog mesa.... read more >>
KREKERI OD BRAŠNA CRNOG KIMA I SIKAVICE

KREKERI OD BRAŠNA CRNOG KIMA I SIKAVICE

Jeste li se ikada pitali kako je nastao finger food? Danas se bez ovih malenih zalogaja teško može zamisliti bilo koja zabava. Maleni, su, ukusni, stanu vam u jednu ruku dok s drugom možete držati čašu omiljenog pića. Čak ne trebate sjediti za stolom u formalnoj... read more >>
NAMAZ OD BAKALARA

NAMAZ OD BAKALARA

Za Badnjak se kod nas tradicionalno jede bakalar. Uglavnom se sprema bianco ili na brdudet s krumpirom i/ili tjesteninom. Svake godine dosada je baka spremala obiteljski ručak i svoj poznati bakalar.   Ove godine je cijela obitelj bila kod nas, a jelovnik za... read more >>
LINZERI

LINZERI

Linzeri su predivni, maleni, prhki keksići punjeni pekmezom. Mislim da ne postoji osoba koja nije čula za njih. Rade se u vrijeme Božića i sastavni su dio blagdanskog stola.   Osim za vrijeme blagdana, možete ih raditi u bilo koje doba godine. Za njihovu izradu će vam... read more >>
BRUDET OD SUŠENOG MORSKOG PSA

BRUDET OD SUŠENOG MORSKOG PSA

Brudet je tradicionalno dalmatinsko jelo koje se može spremati od različite vrste riba. U ovo adventsko vrijeme najčešće se sprema bakalar. Brudet od bakalara je glavno jelo mnogim domovina na Badnjak. Ja ga spremam na način na koji ga je spremala moja baka, s... read more >>