JAPANSKI MLIJEČNI KRUH

JAPANSKI MLIJEČNI KRUH

Japanski mliječni kruh je najmekaniji i najpjenastiji mliječni kruh ikada. Ne mogu vam ni opisati koliko je ukusan, jednostavno se topi u ustima.   Za njegovu mekoću je zasluzan tangzhong. I koliko god ova riječ može zvučati komplicirano, riječ je o... read more >>
IRSKI SODA KRUH

IRSKI SODA KRUH

Jeste li probali irski soda kruh? Ako tražite kruh punog okusa koji će biti gotov za manje od sat vremena onda je ovaj kruh idealan za vas.   Irski soda kruh ne sadrži kvasac, samo sodu- kako ste vjerujem, i sami zaključili iz naziva. Divno je mekan i prepun je okusa.... read more >>
KRUH OD PALENTE

KRUH OD PALENTE

Kruh od palente možete jesti kao kruh ili kao kolač. Recept dolazi iz Amerike, a amerikancima je neizostavan na stolu za njihov najpoznatiji blagdan – Dan zahvalnosti.   U dosta recepata se koristi šećer, u nekima se kombinira i šećer i med. Meni je najdraži s... read more >>
MRVICE- TARANA, TIJESTO ZA JUHU

MRVICE- TARANA, TIJESTO ZA JUHU

Miris domaće juhe s mrvicama ili taranom, odnosno domaćom tjesteninom za juhu mi je jedan od najljepših početaka obiteljskih ručkova.   Nema ručka bez žlice. Rečenica je uz koju sam odrasla i koju mi je djed uvijek govorio kad sam odbijala jesti kuhani ručak, naročito... read more >>
NAJJEDNOSTAVNIJI KRUH KOJI SE NE MIJESI

NAJJEDNOSTAVNIJI KRUH KOJI SE NE MIJESI

Izrada domaćeg kruha ponekad može biti zahtjevna iz više razloga. Uz užurbani ritam teško je svakodnevno peći domaći kruh.   Uz to, treba i vremena da se savlada njegova izrada. Ja se u početcima svog kuhanja nikad nisam usudila izrađivati tijesta, o kruhu da i ne... read more >>
JUHA OD PEČENE BUNDEVE

JUHA OD PEČENE BUNDEVE

U jesen posebno volim miris tople juhe. Pogotovo za vrijeme tmurnih, kišnih i hladnih dana poput današnjeg.  Znate za onu izreku da ništa ne ugrije bolje od žlice tople, domaće juhe.     Volite li bundevu? Ja je volim spremati na razne načine. Koristim je u slanim i... read more >>