NAAN KRUH I TZATZIKI UMAK

NAAN KRUH I TZATZIKI UMAK

Naan je indijski kruh koji je omiljen na istoku ali i u svijetu. Sastoji se od brašna, kvasca, vode, jogurta i malo maslinovog ulja. Tajna izrade naan kruha je u premazivanju maslacem i pečenja na jakoj vatri. Jednom kada ga probate, možete samo tražiti još.... read more >>
SENDVIČ S OOPSIE KRUHOM

SENDVIČ S OOPSIE KRUHOM

Sendvič s oopsie kruhom je odličan izbor kada želite brz i hranjiv obrok. Oopsi kruh je gluteen free, sastoji se od jaja i sirnog namaza i nema nimalo brašna u sebi. Ako razmišljate o zamjeni za kruh, ovaj kruhić vam može biti super opcija. Cijela tekstura mu je... read more >>
TAPENADA ILI NAMAZ OD MASLINA

TAPENADA ILI NAMAZ OD MASLINA

Tapenada je naziv za namaz od maslina. Dolazi s juga Francuske, iz prelijepe Provanse. Može se raditi od crnih ili zelenih maslina, ovisno što vam je draže. Zanimljivo je kako tapenada ne nosi naziv po maslinama. Naime, kažete li u Provansi riječ tapeno, reći ćete... read more >>
PESTO NA 6 NAČINA

PESTO NA 6 NAČINA

Pesto je gusta, aromatična krema dobivena usitnjavanjem sastojaka u mužaru. Riječ pestare u talijanskom jeziku znači drobiti, gnječiti, mrviti. U Dalmaciji bi rekli peštati. Najpoznatiji pesto je onaj od bosiljka. Puni naziv ovog pesta je pesto genovese. Kako mu i... read more >>
SUŠENE RAJČICE

SUŠENE RAJČICE

Sušene rajčice spadaju u hranu koja nije uobičajena, cijenjene su te se često poslužuju u restoranima kao delicija. Njihov okus obogaćuje razna jela, koriste se kao dodatak umacima, na canapeima, bruschettima, pizzama, focacciama ili kao zasebna namirnica uz sir i... read more >>
FOCACCIA

FOCACCIA

Foccacia je tradicionalna talijanska pogača. Predstavlja pravi primjer mediteranske kuhinje. U svom sastavu sadrži maslinovo ulje, ružmarin i krupnu morsku sol. Puna je okusa i mirisa i ja je najradije jedem samu. Ako ste je probali, znate o čemu govorim. Ovo je... read more >>