DEEP DISH PIZZA (CHICAGO STYLE)

DEEP DISH PIZZA (CHICAGO STYLE)

Deep dish pizza mi je jedna potpuno zasebna kategorija pizze. Nije pita iako joj jako nalikuje. Nije ni klasična pizza, bogatijeg je nadjeva i hrskavijeg tijesta. Jedinstvena je izgledom i okusom.   Deep dish se, kako joj i samo ime govori, peče u dubokom kalupu,... read more >>
GAZPACHO- HLADNA JUHA OD POVRĆA

GAZPACHO- HLADNA JUHA OD POVRĆA

Ako tražite osvježenje u ovim vrućim ljetnim danima onda je gaspacho idealan odabir. Ova hladna juha dolazi iz Španjolske i omiljena je diljem svijeta.     Gazpacho je juha od povrća koja se servira hladna, a za njenu pripremu vam treba svega 10-ak minuta. Sastoji se... read more >>
FALAFEL

FALAFEL

Falafel je jelo koje dolazi s Bliskog istoka. Glavni sastojak ovog jela je slanutak, iako netko koristi i bob. Flalafel me kupio na prvu. Kako i ne bi kad sadrži slanutak (zaljubljenik sam ove mahunarke). Jako se jednostavno priprema i jelo je gotovo za tren. Ako... read more >>
SATARAŠ

SATARAŠ

Sataraš je jelo koje se u mojoj obitelj spremalo oduvijek. Spremale su ga moje bake i bilo je jedno od naših najdražih ljetnih jela.   Sataraaš se posluživao kao prilog raznim jelima. Jeli bi ga uglavnom hladnog. Sjećam se kako bi brat jeo sataraš na žlicu ili umakao... read more >>
STARTER I SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NJEMU

STARTER I SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NJEMU

Da biste zakoračili u sourdough svijet potreban vam je starter. Starter je domaći kvasac proizveden od brašna i vode, najkraće rečeno. Naravno, starter je puno, puno više od ove jednostavne rečenice i dva sastojka. On je srce vašeg kruha.   Ujedno, starter je i prvi... read more >>