Ne znam za vas, ali uskršnji doručak mi je postao nezamisliv bez šunke u kruhu. Moj suprug je, sigurna sam, najveći obožavatelj ovog jela. Zahvaljući njemu svi smo zavoljeli ovako pripremljenu šunku. Dugo godina bi je samo kuhala i poslužila uz tvrdo kuhana jaja i... read more >>
Jedna od prvih asocijacija na Italiju su mi lazanje. I pašta. Mnogo pašte u svim mogućim oblicima. Ako niste znali, obožavam talijansku kuhinju i ono što ona predstavlja. Obitelj za velikim kamenim stolom ispod masline, djeca trče oko kuhinjskog stola punog brašna... read more >>
Izrada kruha je nešto u čemu baš uživam. Ako me pratite već neko vrijeme, sigurna sam da ste to i sami primjetili. Svaki korak, od prolaska brašna kroz prste pa do vađenja kruha iz pećnice mi je potpuno očaravajuć. I svaki taj korak zapisujem, proučavam, mjerim i... read more >>
Ne znam ima li mi išta više francuskog od baguette kruha. Kod nas ga često nazivaju i francuz, a sama riječ “baguette” znači štap. Za baguette je karakteristično da je uskog i dugog oblika i da ima neodoljivo hrskavu koricu. Inače, kruhovi su moja... read more >>
Što radite s ostatcima kruha koji vam ostanu sutradan? Jeste li ikada pohali kruh? Ovo je jedan od naših omiljenih doručaka. Slatki pohani kruh preliven javorovim sirupom ili posut šećerom. Sjećam se da je Kiara kao malena imala fazu pohanog kruha. Stalno ga je... read more >>
Ova jednostavna juha od polubiža se jako dugo sprema u mojoj obitelji. Kuhale su je moja baka i mama i svima nam je bila jedna od dražih juha. Ovo je ujedno i jedno od mojih prvih jela koje sam naučila spremati. Vjerujte mi, jako je jednostavno! Ono što mi je... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!
Privatnost i Kolačići: Ova web-stranica koristi kolačiće. Nastavkom korištenja ove web-stranice prihvaćate korištenje kolačića.
Kako bi saznali više, uključujući kako kontrolirati kolačiće, pročitajte ovdje:
Politika kolačića