Ako ste u potrazi za jednostavnim i brzim jelom, ova tjestenina će vas oduševiti. Pesto od šparoga i rikule je nježan, ali dovoljno aromatičan pesto prožet notom šparoga. Divno se slaže sa svim vrstama tjestenine, a možete ga poslužiti i uz razne salate, meso i... read more >>
Ciabatta je kruh koji posebno volim. Obožavam njegov rustikalni izgled, rupice kojima je prožet i taj miris domaćeg, starinskog kruha. Po svojoj debljini podsjeća na pogaču, ali je štruca. Ja ga volim poslužiti kao veliku bruschettu kada mi dolazi društvo. Sutradan... read more >>
Volite li tortilje? Ja ih spremam barem jednom tjedno, moja Kiara ih toliko obožava da ih koristi umjesto kruha za skoro pa sve. Tortilja čips možete jednostavno napraviti od gotovih tortilja. Čips je gotov za nekoliko minuta i idealan je za sve dipove, namaze i... read more >>
Quiche je jelo koje možete poslužiti u bilo koje doba dana. Idealan je za doručak, brunch ili kasnu večeru. Možete ga servirati kao prilog ili glavno jelo, a varijanti je bezbroj. Ako volite šparoge, ovaj quiche ćete obožavati. Prhko tijesto s kremastim nadjevom od... read more >>
Pljukanci su tradicionalna tjestenina koja ima svoj specifičan izgled. Radi se od brašna i vode, te je zaista preukusna. Zbog svoje jednostavne pripreme i samo dva sastojka održala se kroz povijest kao jedna od omiljenih domaćih tjestenina. Za njenu pripremu vam... read more >>
Ovi jednostavni trokutići su idealan snack kad vam navrati društvo. Možete ih poslužiti uz društvene igre, filmsku večer ili kao brzu i preukusnu večeru za ukućane. Trokutići se sastoje od gotovih kora za savijače, špinata i ricotta sira. Možete ih raditi u... read more >>
Ja sam Nina i ovaj blog je moje kulinarsko putovanje. Odlučila sam svaki svoj korak podijeliti s vama, zbog toga je nastao Bake me. Ovdje možete pronaći razne recepte, moje savjete i trikove u kuhinji kao i priče s mojih putovanja. Trudit ću se pokazati vam sve što me inspirira, upoznati vas sa svojom tradicijom ali i onim što volim od stranih jela. Uživajte u svakom zalogaju!